אמש התחיל שבוע אופנת ההוט קוטור בפריז. מדובר בארבעה ימים בהם מותגי אופנת העלית מציגים את קולקציות אביב - קיץ 2019 בפני עיתונאים, קניינים, סלבריטאים ואנשי חברה. שבוע זה מביא איתו תצוגות מרהיבות ורגעי אופנה בלתי נשכחים. אספנו עבורכם את הרגעים הבולטים כדי שלא תפספסו דבר.
כשדיור הביאו את הקרקס לפריז
בדיוק בזמן, ביום הולדתו של דיור, שלו היה חי היה מציין 114 שנים, מריה גרציה קיורי הביאה קרקס מלא ברקדנים, אקרובטים וליצנים אל המסלול. התצוגה התקיימה באוהל קרקס קלאסי, שם צעדו הדוגמניות כשמעליהן מרחפים לולייניות ונערות גומי. הקרקס הוקם ברחבת הגנים של מוזיאון רודין בפריז והאורחים המכובדים נפעמו מהיופי ומהתפאורה המפתיעה לתצוגה.
למותג יש היסטוריה ארוכה עם הקרקס, החל מהתמונה המפורסמת משנת 1955, בה דוגמנית הצטלמה לצידו של פיל, ועד לתצוגה של מעצב הבית לשעבר ג'ון גליאנו שהיה מאוהב בנושא הקרקס. בעולם לא מופתעים שקיורי בחרה בנושא קליל וצבעוני זה מאחר שמאז מינויה לתפקיד בשנת 2016 התקשתה להביא הצלחה למותג, ולכן החליטה לחזור למקורות ולקבל מוזה מהאהבות הגדולות של כריסטיאן דיור.
השפעות הקרקס בהחלט הופיעו בדוגמת שמלות טול מרהיבות, פייטים בשלל גוונים באיפור הליצני וצווארון נפוח ויקטוריאני, פפיונים גדולים, כוכבים וכובעי ליצן נוצצים שהזכירו כובע שחייה. על המסלול צעדו שמלות אלגנטיות, נוצצות ועדינות.
בין הפריטים שאהבנו במיוחד היו שמלת משי לבנה מחויטת וקלאסית, שהזכירה את תקופתה של מרלין דיטריך הגדולה. נוספת היא שמלה קסומה שחלקה העליון עשוי טול דק שחור עם כתפיים נפוחות וחצאית פייטים בצבע ניוד שעליה איורים של דמויות קרקסיות. בין היושבות בשורה הראשונה היו קרלי קלוס, פלסיטי ג'ונס ורייצ'ל ברוסנהן, שאנו בטוחים שחלקן כבר סימנו את השמלה הבאה שלהן לטקס פרסי האוסקר הקרב ובא.
שמלת הכלה המושלמת של ראלף אנד רוסו
תצוגת הקוטור של המותג ראלף אנד רוסו נפתחה באווירה מקסיקנית וחגיגית. המעצבת השותפה, תמרה ראלף, אמרה בראיון למגזין ווג: "קיבלנו השראה גדולה לקולקציה ממריה פליקס, הדיווה המקסיקנית הגדולה ביותר משנות ה-50".
"התשוקה שלה, הכריזמה, הנשיות והחושניות שלה השפיעה עלינו רבות בעיצוב הקולקציה, כשההתייחסות שלה לאופנה תמיד הייתה כיפית וקלילה אך עדיין גרנדיוזית. השנה רצינו לחגוג את השפעותיה באמריקה הלטינית".
בדיוק כמו שראלף אמרה, הקולקציה החדשה של ראלף אנד רוסו היתה זוהרת וחגיגית מתמיד. עם חליפות צבעוניות בצבעי גלידה בולטים, כובעי מריאצ'י גדולים, פונפונים, פייטים ושילוב של צעיפי פרנזים מקסיקניים על שמלות בלייזר מחויטות, חגיגה של ממש.
בין הפריטים שאהבנו במיוחד היו אוברול סטרפלס פייטים בצבע לבן משגע ושמלת מקסי כתף אחת בשחור ולבן עם עיטורי פייטים, לצידה של החצאית שהייתה לא פחות ממדהימה.
השמלה הבולטת ביותר בתצוגה הייתה שמלת הכלה המרהיבה שלבשה הדוגמנית והמלאכית של ויקטוריה סיקרט, אלסה הוסק היפייפיה. שמלה דרמטית, קלאסית ונסיכתית, שאותה השלימו עם הינומה ארוכה במיוחד וכתר פרחים לבן, שמלה שראויה למלכות או בת אצולה אירופאית.
כוכבים וחלומות בסקיאפרלי
המעצב הראשי של בית האופנה האיטלקי סקיאפרלי, ברטרנד גאיון, הושפע מעולם המיסטיקה ובובות פורצלן. זו גם התצוגה שפתחה את שבוע האופנה ההוט קוטור, והתקיימה בארמון גרנייה המפואר להפליא בפריז.
האורחים ישבו בשורות ארוכות תחת שנדלירים מפוארים ואורות ניאון ורודים שקישטו את האולם. ההשראה מגיעה מהמאה ה-18. הצבעים העדינים, הפנטזיה, האלגנטיות שמסמלים את הפורצלן, כל אלו נכחו בדרמטיות צבעונית בפריטים שהוצגו על המסלול.
פריט שבלט בעינינו במיוחד היה נעלי הבוקרים שממשיך להישאר איתנו העונה, אותן שילבו עם שמלות זוהרות וקסומות. הרגע הדרמטי ביותר בתצוגה היה כשהדוגמנית ארין אוקונור צעדה על המסלול עם שמלת טול נפוחה עם שכבות, שהסתירה את בטנה ההריונית הגדולה, אותה חשפה מיד לאחר מכן. נשיות זוהרת במיטבה.
הוט קוטור אצל ג'מבטיסטה ואלי
התצוגה החלומית והנפלאה ביותר בעינינו שהתקיימה אתמול הייתה חייבת להיות של בית האופנה האיטלקי של המעצב הגרנדיוזי ג'מבטיסטה ואלי.
ואלי לא מפסיק להפתיע ולרגש בכל עונה עם עיצובים מרהיבים, מרתקים וזוהרים וגם הפעם הוא לא אכזב. על המסלול, שהיה נראה כמו קרח לבן ונוצץ, צעדו דוגמניות עם שמלות ערב מפוארות ומוגזמות שהולכות לעשות המון כיף לכוכבות שיבחרו ללבוש אותן לאירועים.
השמלות שלו מצליחות לסחוף לעולם אחר, עולם פנטזיונרי, שיקי ונהדר. בין הפריטים הבולטים היו שמלות הטול הקלאסיות של המותג, שהופיעו בשלל צבעים בולטים כמו ורוד פוקסיה, ורוד בייבי, אדום ענבר, ירוק ולבן.
שמלה שאהבנו במיוחד הייתה שמלת כתף אחת בצבע ורוד בייבי, שבסיומת השמלה הא-סימטרית היו נוצות יען ורודות בהירות. כך שבזמן שהדוגמנית צעדה על המסלול, היה נדמה שהיא מרחפת. שמלת אוסקר קלאסית שאנחנו מקווים לראות על אחת הכוכבות בקרוב.
איריס ואן הרפן מציגה חלומות בתלת מימד
החלומות והפנטזיות המשיכו עם התצוגה של המותג איריס ואן הרפן שכונתה "נשמות בתזוזות".
המעצבת ההולנדית הציגה על המסלול שמלות בגזרות תלת מימד, שממבט ראשוני נראו כמו ציור שקם לתחייה. ניתן לומר שזו אולי הקולקציה הכי פחות לבישה ואולי גם הכי הוט קוטור מכל השאר התצוגות, שכן היא מציגה את הז'אנר האקסטרווגנטי בצורה המדויקת ביותר.
בין הפריטים הבולטים היו שמלת תלת מימד בגזרת פרפר או סוג של פרח פראי בצבעי פסטל וסגול, ושמלה נוספת, שהייתה עוצרת נשימה, עשויה סוג של רשת דקה בצבעי ניאון כתומים וסגול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו