גורם בצבא הרוסי טען כי התקיפה שיוחסה מוקדם יותר היום (ראשון) לצה"ל בסוריה לא השיגה את יעדה וכי מערכות ההגנה האוויריות סיכלו אותה. יש לציין כי הרוסים והסורים טוענים כבדרך שגרה שהצליחו ליירט את מרבית או את כל הטילים שנורים בתקיפות בסוריה, אולם האמינות של טענות אלה מוטלת בספק.
צילום: חדשות בזמן אמת
מוקדם יותר, הצבא הרוסי אישר כי חיל האוויר הישראלי פעל בסוריה, והוסיף כי המתקפה כללה שימוש בטילים מונחים שהגיעו מכיוון הים התיכון. משרד ההגנה הרוסי אישר כי מערכות ההגנה האוויריות הופעלו וסיכלו את המתקפה, שכוונה נגד נמל התעופה הבינלאומי בדמשק, הנמצא מדרום-מערב לבירה הסורית. בשבוע שעבר נפגשה משלחת של קצינים ישראליים עם מקביליהם הרוסים על מנת לתאם את המשך שיתוף הפעולה בין המדינות.
סוכנות הידיעות הסורית דיווחה מוקדם יותר כי כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו נגד תקיפה ישראלית בדרום המדינה. לפי הדיווחים בתקשורת הערבית ובסוריה מדובר על תקיפה בדרום סוריה, כפי הנראה נגד עמדות חיזבאללה. טרם נמסר אישור רשמי של הצבא הסורי שאכן הופעלה מערכת ההגנה האווירית.
לאחר זמן קצר דיווחו תושבים בצפון על טילי שנורו בשמי החרמון. דובר צה"ל אישר כי מערכת כיפת ברזל יירטה טיל שנורה מסוריה לעבר אזור צפון רמת הגולן. במקביל הנחו גורמי הביטחון את הנהלת אתר הסקי לשמור על שגרה, ואלפים מבלים וגולשים גודשים אותו.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו