אחד מהמאכלים המנחמים בימי החורף הקרים הוא החמין כמובן. החרוצים שביניכם יכולים להכין סוגי חמין שונים בבית, אך מי שאין לו זמן או חשק, יכול למצוא מגוון של סוגי חמין במסעדות השונות. חלק מהמקומות מציעים את מנה זו רק בסופי שבוע. הפעם החלטנו לדגום שלושה סוגי חמין ממסעדות שונות, קיטון, דליקטסן וויטופיה מרקט.
צילום: משה בן שמחון // עריכה: עדן בראל
מסעדת קיטון, שעונה לקטגוריה אוכל יהודי, מציעה מגוון סוגי חמין: חמין נטו, חמין עם בשר, חמין עם קִשקע וחמין עם קִשקע ובשר. מחיר מנות החמין השונות בקיטון נע בין 76-44 שקלים למנה. אנחנו טעמנו את החמין עם הבשר, מחיר מנה זו 64 שקלים. החמין מוצע בכל ימות השבוע וכן ניתן להזמין משלוחים.
מסעדת קיטון, דיזינגוף 145 תל אביב.
מסעדת דליקטסן, מקבוצת המסעדות של רותי ברודו, מציעה מדי סוף שבוע בחורף חמין שבושל לילה שלם על אש קטנה. גולת הכותרת היא סיר חמין לשישה אנשים בעלות של 265 שקלים. בנוסף, ניתן גם להזמין מנה בודדת.
מסעדת דליקטסן, יהודה הלוי 79/81, תל אביב.
הטבעונים שביניכם יכולים למצוא חמין טבעוני. דוכן האוכל של מעדניית הבוטיק הטבעונית ויטופיה מרקט מציע את המנה "החמין של סבתא". המנה כוללת שעועית לבנה ארגנטינאית, שעועית בובס, חומוס, תפוחי אדמה ונתחוני סויה.
המנה נמכרת ב-45 שקלים לליטר, או ב-25 שקלים לחצי ליטר. ניתן לרכוש בימי שישי, בדוכן האוכל של מעדניית הבוטיק הטבעונית ויטופיה מרקט.
ויטופיה מרקט, רחוב הנחשול 30 ראשון לציון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו