תוכנית "מחיר למשתכן" סופגת היום (שבת) ביקורת קשה ממי שמכיר אותה לפני ולפנים – חגי רזניק, עד לפני שבועיים מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון וכיום חבר מפלגת "גשר" בראשות אורלי לוי אבקסיס.
רזניק, שהתארח בשבת תרבות ברמת ישי, אמר: "בכל הקשור לתכנית מחיר למשתכן, הבעיה המרכזית איתה שהיא נותנת מענה לעשירונים 7-10, אבל את העשירונים התחתונים שר האוצר שכח ובכך הפקיר אותם בצידי הדרך ולא רק בתחום השיכון, אלא גם בתחומים אחרים. הוא פשוט נטו כשלון, כי המקום היחיד בו הוא מצא לנכון להתייחס אליהם היה בפוסטים".
"כחלון, נטו כישלון", חגי רזניק // צילום: סטפני שלוס
לטענת רזניק, "כחלון ממסמס את התכנית המרכזית והטובה ביותר להצלת הדיור הציבורי 'לגור בכבוד' ובכך זנח את העניים והשכבות המוחלשות. למרות שהוא מדבר הרבה - בסוף הוא נטו כשלון. הוא נטש את השכבות המוחלשות בצידי הדרך. החלטתי להצטרף לפוליטיקה בזכות אורלי לוי, בזכות העובדה שהיא מנהיגה נקיית כפיים שנלחמת למען הציבור בישראל ולהבדיל מאחרים, היא לעולם לא תצהיר על ניגוד עניינים כי היא לא מחוברת לטייקונים והאינטרס היחיד שעומד לנגד עיניה הוא האינטרס הציבורי".
רזניק הוסיף לתקוף את שר האוצר, משה כחלון, ואמר: "אני בטוח שעכשיו ורק מול קבלת קרדיט פוליטי הוא ינסה סוף-סוף בחודשים שנותרו לפעול לטובת דיירי הדיור הציבורי, אבל זה מעט מדי ומאוחר מדי: נכון להיום כ-30 אלף זכאים מהשכבות הנמוכות ללא קורת גג ולא מחכים להם היום המפתחות לדירה לה הם זכאים בדין בתעודת זכאות –בסניפים".
"גשר בראשות אורלי לוי אבקסיס מתחייבת לעגן את הטיפול בדיור הציבורי במסגרת קווי היסוד של הממשלה הבאה. אני אומר בקול צלול וברור, אנחנו נדע לטפל בשכבות החלשות בכל נושא, לרבות חינוך, בריאות ומתן הזדמנות שווה לכל ילד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו