הסערה באוניברסיטה העברית נמשכת: גם ימים ארוכים אחרי פרסום המקרה שבו דרשה מרצה מחיילת, קצינה בצה"ל, שלא להגיע במדים לכיתה, ברשת נמשכת המחאה. מאז התקרית נפתחו קבוצות שדורשות לפטר את המרצה ועשרות חיילים במילואים העלו תיעוד שלהם כשהם מגיעים לאוניברסיטאות ולמכללות כשהם לבושים במדים.
יוסף חדאד, תושב נצרת, פרסם פוסט בעברית ובערבית שעסק בשירותו הצבאי המורכב, כערבי ישראלי, וזכה לתפוצה רחבה. "כשהייתי בצבא ויצאתי לביתי בנצרת כשאני לבוש במדים ועם נשק, לא מעט פעמים ספגתי מתושבים קריאות נאצה, קללות ואפילו לפעמים יריקות לכיווני. למרות שהיה לי אישור לצאת מהבסיס בלבוש אזרחי בשל כך, מעולם לא ניצלתי את זה. הייתי גאה במדים שלי, גאה בזכות לשרת את המדינה כלוחם, גאה בזכות שהייתה לי לפקד על חיילים, להילחם בלבנון ואף להיפצע קשה למען המדינה שלנו. שם, על מדים, הבנתי שכולנו ישראלים, כששירתי יחד עם יהודים חילונים ובני ישיבות הסדר, עם עולים מרוסיה או מאתיופיה, עם דרוזים - כולנו היינו שווים, לכולנו היה בית משותף לשמור עליו".
פוסט ויראלי נוסף היה של עמנואל יוק ינאי, שפרסם את תמונתו מהשירות הצבאי לצד מחאה על מה שעשתה המרצה, ד"ר קרולה הילפריך. "אני יכול לקנות לעצמי כל בגד ברוך השם. אבל אלו הבגדים הכי יפים שהיו לי אי פעם שבכסף לא ניתן לקנות. מקבלים אותם בחינם בלשכת הגיוס של ה'חוצפנים', שלפעמים נאלצים להגיע עימם ללימודים באקדמיה. אם הייתי סטודנט שלך ממחר הייתי מגיע עם מדים לכיתה. בזכות לובשי המדים יש לך את האפשרות לנבוח על סטודנטית חיילת ולבזות אותה. שלי נעלייך מעל רגליך וכבדי את לובשי המדים. תתביישי".
הורים לחיילים בסדיר פרסמו תמונות וסיפרו על הבנים או הבנות שבשירות הצבאי. פוסט של אילנית הללי מאשקלון שזכה ל-18 אלף לייקים הציג תמונה של הבת שלה, נעם, ששירתה בתותחנים. שרון אילוז מבאר שבע צירף תמונות של הבת שלו מטקס ההשבעה בכותל, ותמונה שבה היא בצבעי הסוואה. איילת וקנין מירושלים פרסמה תמונות של בתה נועה, מהשירות הצבאי, שבה היא נראית כשהיא יורה בנשק באימון.
ובינתיים, באוניברסיטה מנסים למזער נזקים. הבוקר (שני) פורסמה מודעת ענק בעיתון הארץ שבה יצאו לטובת חיילי צה"ל והבהירו כי הם תומכים בהגעתם של חיילים במדים להרצאות. במודעה תחת הכותרת "סטודנטים במדים? ברוכים הבאים" הבהירו נשיא האוניברסיטה פרופ' אשר כהן ויו"ר אגודת הסטודנטים שיר מרדכי, כי "האוניברסיטה העברית ואגודת הסטודנטים תומכות בחום בכל הסטודנטיות והסטודנטים, החיילות והחיילים, הלומדים באוניברסיטה בזמן שירות סדיר, מילואים, ובתוכניות המיוחדות המשותפות לאוניברסיטה ולצה"ל ולשאר גופי הביטחון במדינת ישראל. אנו תומכים בזכותם של כל הסטודנטים וכל אנשי הסגל להגיע בכל לבוש שהם חפצים בו. האוניברסיטה מצרה על האירוע החריג ומביעה התנצלות בפני כל מי שנפגע מכך".
שי גליק, מנכ"ל ארגון בצלמו, פנה לאחרונה למל"ג בבקשה לדאוג שמקרים מסוג אלו לא ישנו. הוא פרס מספר אירועים שהתרחשו בעבר, ושמוכיחים לטענתו שמדובר במגמה מטרידה. "כבר לפני תשע שנים, אייל כהן, סגן במילואים, נכנס לכיתתו במכללת ספיר ונדהם לשמוע את המרצה שלו, ניזאר חסן, מודיע לו נחרצות שיצא מהכיתה כי הוא לא מלמד אנשים עם מדים", ציין. במקרה זה הושעה המרצה, כתב מכתב התנצלות והוחזר.
מרצים באוניברסיטאות אחרות יצאו להגנת ד"ר הלפריך, כותב גליק. כך, ד"ר ענת מטר, מרצה לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב, כתבה כי בעבר פנתה להנהלה על כך שסטודנטים הסתובבו במדים במקום ושהדבר הפריע לה. ד"ר חיים וייס, מאוניברסיטת בן גוריון, טען שזכותה המלאה של סטודנטית ערבית להעיר במהלך שיעור לחיילת וד"ר אורי וייס מאוניברסיטת בר אילן טען שלובש מדים יכול לגרום לנזק צד ג'.
"המרצים מדברים גבוהה גבוהה על פלורליזם, אבל ברגע שהם רואים מדי צה"ל הם נבהלים ומאבדים את כל קבלת האחר", אמר גליק. "אם סטודנט היה מעיר לערבייה על גלבייה היו קמות זעקות אימה, וכך צריך להיות גם להיפך. לכל סטודנט יש זכות להתלבש בכל לבוש שהוא חפץ בו, ובוודאי שחיילי צה"ל הזכות ללבוש מדים בגאווה".