שיגורה של החללית הישראלית "בראשית" לירח בחודש הבא יהיה אבן דרך משמעותית בפעילותה של ישראל בחלל וישדרג את מעמדה הבינלאומי בתחום. בסוף השבוע פורסם ב"ידיעות אחרונות" ראיון עם אחד התורמים המרכזיים לפרויקט, המיליארדר והנדבן מוריס קאהן, אך לא הוזכרה התרומה המאסיבית של קרן משפחת אדלסון.
הקרן, שהוקמה על ידי ד"ר מרים ושלדון אדלסון במסגרת פעילותם הפילנתרופית למען ישראל ולמען העם היהודי, תרמה לעמותת SpaceIL שמאחורי "בראשית" עד כה 23.9 מיליון דולר (כולל סכומים שיועברו בפועל בשנת 2019).
מדובר באחד הסכומים המשמעותיים ביותר למימון הפרויקט. התרומה אפשרה לו להמשיך להתקדם ליעד הנכסף של השיגור בפברואר, ולהתגבר על הקשיים הכרוכים במיזם השאפתני. בראיון ב"ידיעות אחרונות" מוזכר כי מחיר הפרויקט "לקאהן וליתר התורמים שהתגייסו לפרויקט - מגיע בינתיים לכ־100 מיליון דולר". אך לא מוזכרת תרומתה של קרן משפחת אדלסון, שהיא נתח משמעותי מסכום זה.
פרויקט "בראשית" הוא פרויקט של עמותת SpaceIL (שקאהן הוא נשיאה) בשיתוף עם התעשייה האווירית לישראל. אם הכל יתנהל כמתוכנן, וכפי שדווח לראשונה ב-"ישראל היום", תשוגר "בראשית" ב־13 בפברואר על טיל פלקון 9 של חברת SpaceX מקייפ קנוורל. הנחיתה של "בראשית", אם תקדים את הנחיתה של חללית הודית שתשוגר גם היא בקרוב, תהפוך את ישראל למדינה הרביעית שהצליחה להנחית חללית על הירח, אחרי ארה"ב, רוסיה וסין. אחרת, נסתפק במקום החמישי.
התעשייה האווירית היא שותפה מלאה לפרויקט מיומו הראשון. במהלך השנים נוספו שותפים נוספים מהמגזר הפרטי, חברות ממשלתיות ומוסדות אקדמיה. הבולטים שבהם: מכון ויצמן למדע, סוכנות החלל הישראלית, משרד המדע וחברת בזק.
גילוי נאות: ד"ר מרים אדלסון היא מו"ל "ישראל היום", ומשפחת אדלסון היא הבעלים של החברה המחזיקה במניות "ישראל היום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו