דיווח: שר החוץ הפלשתיני הצהיר היום (רביעי) כי הרשות תפנה למועצת הביטחון בבקשה להכרה כמדינה חברה באו"ם. הבקשה מגיעה לקראת הדיון התקופתי בנושא המזרח התיכון שיתקיים בחודש הבא ומתמקד לרוב בסכסוך הישראלי – פלשתיני.
כיום מצויה הרשות במעמד של מדינה משקיפה, וכדי לזכות בהכרה היא תזדקק לרוב של לפחות 9 מדינות מתוך 15 המדינות החברות במועצה.
בתגובה להצהרת השר, מסר שגריר ישראל לאו"ם דני דנון כי הוא נערך לבלימת היוזמה הפלשתינית בשיתוף עם המשלחת האמריקנית. במסגרת שיתוף הפעולה, צפויה ישראל לבקש מארה"ב להטיל וטו על ההצבעה – בקשה שלפי ההערכות תיענה לחיוב.
דנון הוסיף ואמר: "בזמן שהיא ממשיכה לשלם משכורות למחבלים כל חודש, מעודדת אלימות ומובילה קמפיין הסתה בלתי פוסק נגד ישראל – הרשות הפלשתינית תבקש ממועצת הביטחון להכירם כמדינה חברה באו"ם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו