סלט קיסר, ספגטי לחם ועוגת ערמונים בהשראה טוסקנית

פגישה בחבל הארץ הציורי עם השף מאסימו בוטורה הובילה למתכונים טוסקניים בהשראת המפגש והמראות הנפלאים

ספגטי א לה צ'יטארה // צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

טיול לטוסקנה נשמע כחלום לכל שף ובשלן יוצר. בחבל הארץ הציורי יש מסעדות מישלן רבות ושפים מוערכים ונערצים.

כיוון שכך, החליטו אנשי סן פלגרינו, מותג המים המינרליים המקומי, ליצור חיבור בין אנשי הקולינריה המקומיים לבין עמיתיהם מכל קצוות תבל. 

במשך שלושה ימים סיירנו בין מסעדות ותיקות לבתי אוכל אופנתיים חדשים, טעמנו מנות דגל מצלחות פאר, אך גם נקניקים משובחים בשוק סן לורנצו וכריך חלקי פנים עסיסי ומופלא האופייני כל כך לפירנצה, בירת טוסקנה.

אך ללא ספק, גולת הכותרת היתה מפגש פסגה אישי עם שף העל מאסימו בוטורה. 

מי שנחשב לאחד מגדולי השפים בדורנו המתין לנו בפתח אחוזתו במודנה. על קצה חוטמו משקפי ראייה בעלי מסגרת שחורה, שהפכו לסימן ההיכר שלו, ועם בלורית שיער מאפיר, ג׳ינס, סניקרס וכריזמה סוחפת.

במשך שעות ארוכות בישל וסיפר על תבשיליו, ורקם את סיפורה של כל מנה ומנה מתוך תפריט הטעימות של מסעדתו הידועה ״אוסטריה פראנצ׳סקנה״, בעלת שלושת כוכבי מישלן. עמד עימנו כתף אל כתף, תיבל ודיבר. בחש וסיפר. 

הבטחתי לעצמי שאזכור ואנצור כל רגע, ואביא נגיעת פיוט בהשראתו אל מטבחי בתל אביב.

סלט קיסר בהשראת מאסימו בוטורה

רשימת חומרים ל־4 מנות:

  • 4 ראשי חסה קיסר

  • 1 צרור ארוגולה

  • 12 עלי בזיליקום

  • 12 גילופי פרמז׳ן

לפירורי הלחם:

½ כוס פירורי לחם פשוטים

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל לפי הטעם

  • פפריקה לפי הטעם

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית

  • 2 כפות שמן קנולה

  • 2 כפות חומץ שרי

  • 1 שן שום כתושה

  • 1 כפית חרדל דיז׳ון חלק

  • 3 כפות מיונז

  • 1 פילה אנשובי

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל לפי הטעם

  • פפריקה לפי הטעם


סלט קיסר // צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. מנקים את ראשי החסה ומשאירים את הלבבות עם עטרת עלים בהירים וקטנים. את שאר עלי החסה שומרים במקרר לשימוש אחר.

2. שוזרים בין העלים עלי ארוגולה, עלי בזיליקום וגילופי פרמז׳ן.

3. מניחים את ראשי החסה על צלחת הגשה.

4. קולים בתנור או על מחבת יבשה את פירורי הלחם במשך כ־5 דקות בחום בינוני עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.

5. בבלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד וחלק.

5. יוצקים רוטב על ראשי החסה, מפזרים פירורי לחם ומגישים מיד.

ספגטי א לה צ׳יטארה בהשראת אנני פאודל

רשימת חומרים ל־4 מנות:

  • 1 חבילת ספגטי או לינגוויני (500 גרם)

  • 400 גרם פילה דג לבן, נקי מעור ועצמות

  • 12 עגבניות שרי חצויות

  • 2 שיני שום פרוסות דק

  • 1/3 כוס שמן זית

  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

  • 4 עלי מרווה

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

ללחם הקלוי:

  • 4 פרוסות לחם ישן

  • 1 שן שום

  • 1 כף שמן זית

  • מלח לפי הטעם


ספגטי א לה צ'יטארה // צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, שומרים חם.

2. בינתיים, קולים את פרוסות הלחם בתנור או בטוסטר עד שהן מזהיבות לגמרי.

3. במעבד מזון טוחנים את הלחם הקלוי לפירורים גסים יחד עם שום, שמן זית ומלח.

4. במחבת גדולה מחממים שמן זית, מניחים את פרוסות הדג במחבת החמה, מתבלים במלח ופלפל.

5. כעבור שתי דקות צלייה מוסיפים בזהירות למחבת חצאי עגבניות שרי.

6. מניחים לצלות יחדיו במשך כ־5 דקות עם מכסה.

7. הופכים את הדג, מוסיפים את שיני השום וממשיכים לצלות במשך כדקתיים.

8. מכבים את הלהבה, מוסיפים מרווה וקוביות חמאה ומניחים להן להתמוסס בעדינות.

9. מפרקים את הדג לנתחים.

10. יוצקים את הרוטב החם על הספגטי, מתקנים תיבול, מפזרים לחם קלוי ומגישים.

עוגת ערמונים וחבושים בהשראת מאסימו בוטורה לגוצ׳י

רשימת חומרים ל־2 תבניות אינגליש קייק:

  • 1 כוס קמח

  • ½ כפית אבקת אפייה

  • 1 ו־1/3 כוסות ערמונים קלופים וטחונים

  • ½ כוס סוכר חום דחוס 

  • 110 גרם חמאה

  • 3 ביצים

  • ½ כוס מייפל טבעי

  • 1 כפית תמצית וניל

למילוי:

  • 1 כוס ריבת חבושים (או ריבת אגסים או תפוחים)

  • ½ כוס ממרח ערמונים (אם רוצים)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה וערמונים טחונים.

2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר חום לקרם חלק ואחיד.

3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, כל אחת בנפרד, תוך ערבול מתמיד.

4. מוסיפים את תערובת היבשים, מייפל ווניל, ומערבלים רק עד שהמרכיבים נטמעים לתערובת אחידה.

5. מעבירים ל־2 תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך 35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז התבנית מתקבל עטוף פירורים לחים.

6. מצננים לחלוטין.

7. חוצים את העוגות לרוחבן, מורחים בריבת חבושים ובממרח ערמונים, סוגרים ומדביקים בחזרה את העוגה כמו כריך.

8. שומרים 24 שעות מחוץ למקרר, ואם לא מתחסל עד אז - מעבירים לאחסון בקירור.

 

הכותבת היתה אורחת של מותג המים סן פלגרינו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר