שני רחפנים שטסו מעל השדה סיכנו את המטוסים בנמל התעופה השני בגודלו בבריטניה, גטוויק, שבעקבות כך הושבת אמש בליל רביעי עד שעות הבוקר של חמישי.
כ-760 טיסות הופנו לשדות תעופה אחרים בבריטניה וברחבי אירופה ו-110 אלף בני אדם נתקעו בהמראות ובנחיתות. עם זיהוי הרחפן הראשון הושבת השדה בערב עד השעה 12 בלילה, ולאחר מכן הפעילות הופסקה בשנית כשהתברר שיש רחפן נוסף באוויר. רק הבוקר בשעה תשע ורבע, כשהתברר כי אין שום סיכון למטוסים ולטסים שבה הפעילות לסדרה.
מיותר כמובן לציין כי כאוס מסוג זה בנמל תעופה גדול יצר תופעת דומינו, לחץ וחוסר תפקוד מלא בשאר שדות התעופה הבריטיים. רשות התעופה הבריטית פרסמה הודעת אזהרה מיוחדת למטיסי רחפנים והזהירה כי מי שיטיס רחפנים צפוי לקנסות ולעונשי מאסד כבדים.
רק לאחרונה פורסם שמטוס בואינג 747 ועליו 350 נוסעים כמעט התנגש ברחפן בעת שהגיע לשלב הנחתיה הסופי בנמל התעופה היתרו. במקרה ההוא, הטייסים זיהו ברגע האחרון את הרחפן שעמד להתנגש במטוס ובתמרון מהיר ניצלו ממנו והצילו את הנוסעים. עד כה נרשמו 13 תקריות מסוכנות עם רחפנים בגרמניה, שוויץ, אוסטריה, ניו זילנד, ארצות הברית ובריטניה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו