עובדי רשות שדות התעופה דורשים תוספת שכר משמעותית. הסיבה: קליטת עובדים. לפני כשלושה שבועות הכריז ועד העובדים ברשות שדות התעופה על סכסוך עבודה, על רקע הכוונה לקלוט את מאות עובדי הקבלן כקבועים. המשמעות היא שכעת הם יכולים לשבש את הפעילות הסדירה של שדות התעופה בישראל, ביניהם נתב"ג.
ל"ישראל היום" נודע כי בפגישות שהתקיימו בין ועד העובדים להנהלת הרשות, הבהירו ועדי העובדים, ובראשם יו"ר הוועד פנחס עידן, כי כדי למנוע את העיצומים ולבטל את סכסוך העבודה דורשים העובדים תוספות שכר משמעותיות לכלל עובדי רשות שדות התעופה. אלא שעובדים אלו נהנים כבר היום מרמות שכר גבוהות. ברשות שדות התעופה מועסקים כ־4,000 עובדים, מתוכם כ־730 עובדים הם בעלי שכר גבוה מ־35 אלף שקלים בחודש. מנתוני 2016 נמצא כי 120 עובדים מרוויחים יותר מ־60 אלף שקלים בחודש (ברוטו), 2 רל"שיות מרוויחות 42 אלף ו־39 אלף שקלים, עובד ניקיון מרוויח 35 אלף שקלים, ושני טכנאי מיזוג אוויר מרוויחים 40 אלף שקלים בחודש. עובדי הרשות נהנים גם מתוספות שכר שמקורן בהסכם המסגרת האחרון, כמו יתר העובדים במגזר הציבורי, בגובה כ־8%.
מוועד רשות שדות התעופה נמסר: "מדובר בטענות שקריות שאין להן שום אחיזה במציאות. ועד עובדי רשות שדות התעופה הכריז על סכסוך עבודה במטרה להביא את ההנהלה לעמוד בהתחייבויותיה ולקלוט עובדי קבלן להעסקה ישירה. הוועד ימשיך להיאבק למען העסקה ישירה של עובדי קבלן".
ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "בהתאם למדיניות שר האוצר הפועל לצמצום פערי שכר וטיפול בתופעת עובדי הקבלן, ככל שהנהלת רשות שדות התעופה תחליט על קליטת העובדים האמורים , המשרד לא יתנגד לכך. אנחנו מקווים שהדיונים יתמקדו בנושא זה ולא ינותבו לכיוונים אחרים."
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו