היום: ועדת השרים תדון ב"חוק סער"

על פי הצעת התיקון לחוק יסוד: הממשלה, הנשיא יחויב להטיל את הרכבת הממשלה על ראש המפלגה שזכתה לתמיכה הרחבה ביותר • "נוסח החוק הקיים עלול להביא למצב אבסורדי"

גדעון סער, צילום: גדעון מרקוביץ'

ועדת השרים לחקיקה צפויה לדון היום (ראשון) בהצעת התיקון לחוק יסוד: הממשלה שיזם יו"ר הקואליציה ח"כ דוד אמסלם, כדי לחייב את הנשיא להטיל את הרכבת הממשלה על ראש המפלגה שקיבלה את התמיכה הרחבה ביותר. 

בדברי ההסבר להצעה, שזכתה לשם "חוק גדעון סער", נכתב כי "בנוסח החוק הקיים ישנה לקונה, שעלולה להביא למצב אבסורדי שבו מלאכת הרכבת הממשלה תוטל על חבר כנסת שאינו ראש מפלגה ולא היה כלל מועמד לעמוד בראשות הממשלה במהלך הבחירות עצמן. הצעת חוק זו נועדה ליצור ודאות בהליך הטלת התפקיד להרכיב את הממשלה, באופן שיבטיח כי רצון הציבור יבוא לידי ביטוי בצורה המיטבית". 

כזכור, הצעת החוק גובשה לפני כחודש, לאחר שנתניהו טען כי "שר לשעבר בליכוד רוקח תרגיל חתרני, שאני אביא את הליכוד לניצחון סוחף בבחירות ואחר כך ידאגו שלא אהיה ראש ממשלה בניגוד לרצון הבוחר". 

רה"מ אמר אז כי המזימה לכאורה חשפה "פרצה בחוק". סער טען כי מדובר ב"טענות הזויות", ואילו בבית הנשיא טענו כי "מדובר בפרנויה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר