נציב קבילות חיילים אלוף (מיל) יצחק בריק כתב היום (רביעי) לחברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת כי הגיע למסקנה שהטנקים והנגמ"שים של צה"ל אינם מתוחזקים ואין מספיק כוח אדם שיכשיר אותם.
במכתב ששיגר לחברי הוועדה הוא מציע לח"כים לא להסתמך על הדיווחים שהם מקבלים מבכירים בצה"ל ומדגיש כי "המשרתים שעמם שוחחתי העלו בפני בעיות קשות אלו נוסף לאמירות חמורות כלפי הפיקוד הבכיר במחאה על המתרחש בימ"חים.
"אני ממליץ ואף מפציר בכם, רדו אל השטח. שוחחו עם משרתי הקבע, אפשרו להם להציג לכם את המתרחש בימ"חים. לדאבוני כי רב כל תקופת כהונתי כנציב קבילות חיילים ובפרט בשלוש השנים האחרונות אני מוצא כי אצל חלק ממפקדי צה"ל הפה והלב אינם שווים".
אין זו הפעם הראשונה שהנציב מותח ביקורת חריפה. בדו"ח שפרסם לפני חודשים ספורים ציין ש"מצב כוח האדם בצה"ל, מעמיד את הצבא במצב של חוסר מוכנות למלחמה".
במכתב קודם ששיגר לחברי ועדת חו"ב הוא מצטט עשרות קצינים עמם שוחח, שלטענתו לא אומרים את הדברים בצורה הזאת בפורומים אחרים. הוא התריע על כך שיש חשש שבעוד כמה שנים יישארו רק קצינים בינונים בצבא.
"המפקדים מפחדים לדבר"
קצין בדרגת אל"מ אמר לבריק כי "לצערי, המצב הוא חמור ביותר, אבל המפקדים שותקים. הם מפחדים לדבר – מי שמעלה בעיות נחשב לבכיין. הפיקוד הבכיר לא מתעניין בבעיות הקיימות בימ"חים. הנגדים הצעירים לא רוצים להמשיך בשירות הקבע בגלל עומסי עבודה ושחיקה קשה. הם מרגישים שאין תגמול הולם לעבודתם ואין מי שמתעניין במה שקורה בשטח. ברגע שמשתחררים הנגדים הוותיקים בעלי הניסיון רב השנים, אין מי שיכול להחליף אותם".
מדובר צה"ל נמסר: "המסמך המדובר לא מוכר בצה״ל. כידוע הנחה הרמטכ״ל רא״ל גדי איזנקוט על בדיקה מקיפה של מוכנות צה״ל על ידי צוות בראשות מבקר צה״ל תת- אלוף (מיל׳) אילן הררי. הצוות מבצע בימים אלו ביקורת רחבה ביחידות צה״ל.
"כמו כן ביקרו לאחרונה חברי ועדת חוץ ובטחון ביחידות צה״ל ובימ״חים השונים ועמדו על מוכנות צה״ל.במסגרת תהליך הבדיקה של מבקר צה״ל מונו שבעה צוותי ביקורת לתחומים שהוגדרו, בינהם: הימ״חים, המעטפת הלוגיסטית לכוחות הלוחמים, הטמעה ושימוש במערכת צי״ד, תמרון כוחות היבשה, אימונים שנעשים במרכז לאימוני יבשה, טיפול בכוח אדם ובקרה על המוכנות.
"בצוותי הביקורת לוקחים חלק כ-70 אנשי מילואים בכירים. כמו כן, את צוותי הביקורת תלווה ועדת היגוי שבראשה יעמדו אלוף (מיל׳) אבי מזרחי, אלוף (מיל׳) דורון אלמוג ופרופסור אשר טישלר", נאמר בהודעה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו