צילום: אלן שיבר // אלון חזן. "אופטימי לקראת סקוטלנד

"מסי ורונאלדו? המודל צריך להיות דור פרץ ושרן ייני"

אלון חזן, עוזר מאמן נבחרת ישראל, בריאיון מיוחד: "אנחנו בנסיגה משמעותית, כי יש פה אובדן פרופורציה" • על סוגיית הקפטן ביברס נתאכו: "צ'רקסים הם חלקי בלתי נפרד מהמדינה" • וגם על הרגעים הקשים בקריירה: "אף אחד לא ידע באיזו סערת נפש הייתי"

"בשנים האחרונות יש ירידה משמעותית במספר השחקנים הישראלים שיוצאים לאירופה. האיסלנדים והצפון־אירים משחקים כולם בליגת חזקות ביבשת, וככה גם אפילו באלבניה הקטנה - השחקנים שלה משחקים באיטליה ובשווייץ. אנחנו בנסיגה משמעותית כי יש פה אובדן פרופורציה על מה ששחקנים עושים בליגה כאן. על מה הם מקבלים כאן כותרות? אפשר לחשוב שהם עשו את זה באנגליה". 

כך סיפר עוזר מאמן נבחרת ישראל, אלון חזן, בראיון ל"ישראל היום", שיתפרסם מחר במוסף שישבת, ערב המשחק החשוב בגלזגו ביום שלישי הקרוב בגביע האומות. 

חזן הוסיף ואמר כי בקרב הסוכנים בחו"ל יש כבר תמימות דעים לגבי הכדורגלן הישראלי, שמתקשה להתמיד וממהר לוותר ולחזור לישראל, למשל לעומת השחקן הארגנטינאי הממוצע שמפגין יכולות חיסול והתמדה. "כולם מסתכלים על הדובדבן ורוצים להיות מסי או רונאלדו, אבל כדורגלן ישראלי צעיר שרוצה להצליח, צריך לקחת כמודל את דור פרץ ושרן ייני. אם היו לנו יותר כמוהם, היינו במקום אחר".

נאתכו. "הצ'רקסים הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל" // צילום: יוסי שקל

עם זאת, לקראת משחקה של הנבחרת - חזן אופטימי ואומר כי אם הנבחרת תתמיד בעבודה ובמאמץ שהושקע בשני המשחקים האחרונים, אפשר להשיג תוצאה טובה בסקוטלנד. עוזרו של האוסטרי אנדי הרצוג העיד על הצוות המקצועי החדש בראשות ווילי רוטנשטיינר, כי מהר מאוד הצליח להתחבר לשחקנים ולייצר איתם אווירה טובה. ועדיין, הם מסוגלים לקבוע אמות מידה חדשות של הקפדה על משמעת. 

שמרו על השיטה

לפי חזן, אחרי ההפסדים לאלבניה ולצפון אירלנד שקל הצוות המקצועי לשנות את שיטת שלושת הבלמים, אבל בסופו של דבר הוחלט לתת הזדמנות ארוכה יותר להפנים אותה, מה שהוכיח את עצמו בשני המשחקים האחרונים בישראל מול סקוטלנד ואלבניה.

חזן התייחס גם לביקורת של חברו למכבי חיפה ולנבחרת ישראל בעבר, אייל ברקוביץ', על מינויו של ביברס נאתכו לקפטן הנבחרת ולעובדה שלא שר את ההמנון: "הצ'רקסים הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, והטובים מבניה של העדה הצ'רקסית מסרו את חייהם במלחמות ישראל. אז הם יכולים להיות חללי צה"ל, ומישהו מהם לא יכול להיות קפטן נבחרת ישראל?"

אלון חזן. סערת רגשות // צילום: אלן שיבר

חזן, ששיחק 72 משחקים במדי הנבחרת, חושף כי בשנים שבהן שיחק במכבי חיפה, כשאשתו והוא ניסו במשך כמעט שמונה שנים להביא ילד לעולם, היו שחקנים יריבים שניסו להוציא אותו משיווי משקל בצורה הכי מכוערת שיש. "הם פשוט צעקו לי - 'הלוואי שלא יהיו לך ילדים'. אף אחד לא ידע באיזו סערת נפש הייתי אז. מצד אחד כדורגלן מצליח, ומצד שני חוזר הביתה לאישה עצובה". 

בסופו של תהליך קשה וארוך, נולדה לחזן ולאשתו נועה בת, ואחריה נולדו עוד שני בנים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...