"מתו בזמן הארוחה": מניין ההרוגים בשיטפונות באיטליה עלה ל-29

הסופה העוצמתית, שפרצה בשבוע שעבר, גבתה את חייהם של 12 בני אדם בסיציליה בלבד • ראש ממשלת איטליה: "המצב דרמטי" • אתרים היסטוריים ניזוקו • המחדל: השלמת הפרויקט שאמור היה לשמור על המבנים מתעכב בשל שחיתות ועלויות גבוהות

השיטפונות בוונציה // צילום: אי.פי.איי

מניין ההרוגים בשיטפונות באיטליה עלה היום (ראשון) ל-29, לאחר ש-12 בני אדם מתו בשיטפונות בסיציליה. "הם נהרגו כשאכלו ארוחת ערב", מסר שר הפנים האיטלקי, מתיאו סאלביני.

צילום: רויטרס

רוחות עוצמתיות וממטרים כבדים הרסו חלקים נרחבים מהמדינה במהלך השבוע האחרון, וגרמו להצפות הכבדות ביותר בוונציה בעשור האחרון. הנזק מוערך בכ-1.14 מיליארד דולרים. "המצב בסיציליה הוא דרמטי", הצהיר ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה.

הסוכנות להגנה אזרחית באיטליה ממשיך לפקח על האירוע, כשהיא משגרת אזהרות באמצעות הטוויטר. מתנדבים מארגון הצלב האדום באיטליה מסייעים במאמצי החילוץ.

כמה ממקרי המוות בשבוע שעבר נגמרו מנפילת עצים כתוצאה מהרוחות החזקות, שהגיעו עד למהירות של 190 קמ"ש. מפלס המים בוונציה היה אחד הגבוהים בכל הזמנים. כיכר סנט.מארק המפורסמת הפכה פשוט לאגם, וכן המים נטפו על רצפות השיש בקתדרלה בזיליקת סן מרקו.

"ביום אחד, הבזיליקה התיישנה ב-20 שנים, ואולי אפילו זו הערכה אופטימית", הצהיר קרלו אלברט טסארין, יו"ר המועצה האחראית על בזיליקת סן מרקו.

מי השיטפונות הציפו גם עשרות מטרים מרצפת השיש בת 1,000 השנים בחלקה הקדמי של המדונה ניקפוסיה, מבנה אייקוני מהמאה ה-12, וגרמה לשקיעתם של אגן הטבילה וקפלת הזן.

סיציליה // צילום: אי.אף.פי

ונציה // צילום: אי.פי

הסערה נגמרה כתוצאה ממערכת דרום-אירופית, הכוללת רוחות חזקות ודחפה את המים מהים האדריאטי לוונציה. שיטפונות בזמן הגאות הגבוהה הפכו נפוצים יותר לאחרונה בוונציה בעקבות שינוי האקלים – בעיה שתמשיך להחמיר עקב עלייתן המתמדת של הטמפרטורות, כך על פי החזאים של רשת CNN.

התקנתה של מערכת מחסומים תת-קרקעית שאמורה להגן על העיר, במסגרת ''פרויקט מוזס'', נמשכת כבר כמה שנים. עם זאת, היא טרם הושלמה, בגין חשד לשחיתות ועלויות שהאמירו.

דובר מהסוכנות האזרחית להגנה בוונציה אמר ל-CNN שהמערכת הייתה יכולה למנוע ממי המלח להרוס את האתרים ההיסטוריים שבעיר. "בוודאי שהתקנתה של מערכת מוזס בשלמותה הייתה מפחיתה את הנזקים", אמר, ''אבל הפרויקט לא הושלם בשל העלויות הגבוהות".

דובר מלשכת ראש העיר קרא לסיומו של הפרויקט: "הוא חשוב לתושבי ונציה. התשתית הזו נועדה למנוע הצפה כתוצאה מכמות יוצאת דופן של מים, כפי שקרה בסערה הנוכחית". 

דוברת מהקונוסרציום לוונציה החדשה, שאחראית על המערכת, אמרה ל-CNN: "העבודות החלו ב-2003. בין 92% ל-93% הושלמו". בעיר ישנה מערכת לפיקוח על הגאות, אשר מתריעה מעלייה מסוכנת במפלס המים.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר