"שגרירות איראן בנורבגיה סייעה לניסיון החיסול בדנמרק"

לפי הדיווח בעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", החשוד האיראני הגיע למדינה הסקנדינבית לפני עשור ועבד במרכזי תרבות ודת של השגרירות

שלושת היעדים לניסיון החיסול של איראן // צילום: EPA

שגרירות איראן בנורבגיה הייתה מעורבת ישירות בתכנון החיסול של שלושה פעילי אופוזיציה השוהים בדנמרק, שסיכלו שירותי הביטחון הדניים והנורבגיים, כך מסרו מקורות לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" היום (שבת). עוד דווח כי החשוד הוא מהנדס מחשבים איראני כבן 30 שהשתמש בטלפונים חכמים כדי לרגל אחרי הפעילים, ועבד בפועל עבור שירותי המודיעין האיראניים.

פעילי האופוזיציה שייכים למתנגדי משטר בחבל אחוואז באיראן בעל האוכלוסייה הערבית הגדולה, שבו התבצע פיגוע נגד חיילי משמרות המהפכה. על רקע זה, השלטונות ברפובליקה האסלאמית פתחו במבצע דיכוי בחבל אחוואז נגד מתנגדי משטר בשבועות האחרונים. 

בעקבות הפרשה קראה דנמרק לסנקציות אירופיות נגד טהרן אחרי שנחשפו פרטי תוכנית ההתנקשות בפעילי האופוזיציה על אדמתה. המדינות הנורדיות, בריטניה וצרפת הזדהו עם הזעם בדנמרק. בנוסף סולקו השגרירים של איראן בנורבגיה ובדנמרק בגלל הקשר הישיר שלהן לתכנון ההתנקשות שכשלה. 

מחקירת החשוד האיראני שנעצר ב-21 באוקטובר, עלה כי הוא גויס לפעילות עוד לפני שטס לנורבגיה לפני עשר שנים. החשוד אף הועסק בחוזה בשגרירות האיראנית, תחת הכיסוי של פעיל במרכזים תרבותיים ודתיים, ודרך אותה פעילות ריגל אחר פעילי אופוזיציה כורדים וערבים המתנגדים למשטר האיתוללות.

המדינות הסנקדינביות גיבו את דנמרק, והוציאו הודעה ראשונה אתמול (שישי), המאיימת על איראן בסנקציות בעקבות הודעת דנמרק הרשמית על סיכול תוכנית איראנית לחסל את נשיא "תנועת המאבק הערבי לשחרור אחוואז", חביב ג'בר, חבר בולט בתנועה, נאצר ג'בר וכן בכיר במשרד התקשורת של התנועה, יעקוב חר אל-תסתרי. 

על פי המקורות, החשוד האיראני בחיסול נעצר בשבדיה לאחר שיתוף פעולה מודיעיני בין מנגנוני הביטחון השבדיים, הדנים והנורבגיים. החשוד נתפס בעודו מצלם ואוסף מידע על מקום מושבו וסדר יומם של פעילי האופוזיציה, ובראשם חביב ג'בר. 

איראן מסתבכת בפיגועי טרור כושלים באירופה

לפי מידע שהשיג עיתון "א-שרק אל-אווסט", מנגנוני המודיעין האירופי סיכלו עשרה ניסיונות חיסול של אישים פוליטיים המתנגדים לאיראן במדינות אירופה. 

אחת מפעולות הטרור שסוכלו כוונה לוועידה של גורמי אופוזיציה איראניים בפריז בחודש יולי האחרון. בשיתוף פעולה בין צרפת, בלגיה וגרמניה ננקטו צעדים נגד המנגנון הדיפלומטי האיראני ומנגנוני המודיעין של איראן. צרפת חשפה בחודש שעבר כי גירשה דיפלומטים איראנים. כמו כן, מסרה גרמניה לבלגיה דיפלומט איראני החשוד בקשר ישיר לתכנון הפיגוע בוועידה בפריז. 

ארגוני זכויות אדם בינלאומיים אמרו בדו"ח שהתפרסם אתמול כי איראן עצרה מאות מתושבי חבל אחוואז בעקבות פיגוע הטרור שבוצע נגד משמרות המהפכה בספטמבר והביא למותם של 24 חיילים, ילד בן ארבע ופציעתם של 60 אנשים. 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר