"ר"מ קנדה יתנצל בפני שורדי השואה וצאצאיהם"

שגרירת קנדה בישראל דבורה ליונס הודיעה כי ג'סטין טרודו יתנצל בפני נוסעים בספינה, שיצאה מאירופה לקנדה בזמן מלחמת העולם השנייה - והוחזרה ליבשת של גרמניה הנאצית • על סיפון האונייה היו 937 פליטים יהודים

ג'סטין טרודו // צילום: רויטרס

שגרירת קנדה בישראל דבורה ליונס הודיעה היום (רביעי) שוב כי ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו יתנצל בפני שורדי השואה וצאצאיהם, שהיו על ספינה מאירופה לקנדה במהלך מלחמת העולם השנייה, והוחזרו לאירופה של גרמניה הנאצית. טרודו כבר הצהיר זאת לפני מספר חודשים, וליונס למעשה חזרה על הבטחתו.

ליונס, שדיברה הבוקר בכנס ה-GA של הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה במרכז הירידים בגני התערוכה בהשתתפות למעלה מ-1,400 יהודים אמריקנים, בכירי הקהילות היהודיות בארה"ב וקנדה וצמרת ההנהגה בישראל סיפרה כי בחודש הבא טרודו יתנצל רשמית בפרלמנט הקנדי על הסירוב של מדינות צפון אמריקה לקלוט את ספינת הפליטים "סנט-לואיס", שיצאה מגרמניה הנאצית ונאלצה לחזור לאירופה. 

ב-13 במאי 1939, בעקבות "ליל הבדולח", יצאה האונייה מהמבורג שבגרמניה, כשעל סיפונה 937 פליטים יהודים. היא הייתה מיועדת להגיע אל חופי קובה ושם להוריד את הפליטים, אך עם הגיעם לקובה התברר כי רישיונות הכניסה שנשאו עליהם הנוסעים אינם תקפים.

הייתה מיועדת להגיע אל חופי קובה. ספינת הפליטים סנט.לואיס 

 מגעים נוהלו בעניין עם ראש ממשלת קובה ולאחר מכן עם נשיא ארצות הברית פרנקלין דלאנו רוזוולט, בבקשה לאשר לאונייה לחנות בארצות הברית. ב-5 ביוני הושג הסכם להתיר לפליטים לרדת לחוף ולהיכנס לקובה תמורת איגרת חוב בסך 453,000 דולר (כ-500 דולר לפליט), שתופקד ביום המחרת. הג'וינט לא הצליח לגייס את הסכום הדרוש במועד שנקבע, וב-6 ביוני הפליגה האונייה לאירופה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר