בצל המתיחות הקשה עם רוסיה על רקע משבר הפלת המטוס בידי סוריה, והעברת טילי 300S- לסוריה מנסים בירושלים ובמוסקבה לשמור על יחסים תקינים. ראש הממשלה והנשיא פוטין שוחחו בסוף השבוע וקבעו להיפגש, אך מועד המפגש עדיין לא נקבע. בד בבד, משרדי החוץ ומועצת העסקים של ישראל ורוסיה מקיימות בימים אלה בארץ מפגשים בתחום הכלכלי, על מנת לשמר את הגידול בסחר ההדדי בין המדינות.
במשרד החוץ מתקיים היום (שני) ומחר המפגש ה-15 של הוועדה הכלכלית המעורבת ישראל-רוסיה. השר זאב אלקין, העומד בראשות הדיאלוג בין המדינות ומתמודד בימים אלה על ראשות עיריית ירושלים, יעמוד בראש הצד הישראלי, כאשר בראש הצד הרוסי יעמוד סגן ראש הממשלה מקסים אקימוב.
במהלך המפגש ידונו הצדדים במגוון רחב של נושאים: נושאי סחר, המשך הטיפול בתשלום הפנסיות לעולים מרוסיה, שת"פ בתחום החדשנות, הבנייה הירוקה, חינוך, חקלאות ועוד. נושא הבריאות יזכה לתשומת לב מיוחדת, כאשר צפוי להתקיים מפגש בנושא רפואה דיגיטלית במסגרת הוועדה, בשת"פ עם לשכת המסחר ישראל-רוסיה. במפגש ייקחו חלק רופאים, חברות, סטרטאפים וגופי ממשל משתי המדינות. בהקשר הזה נציין שמשרד החוץ מקדם זה זמן רב את פיתוח תחום הרפואה והבריאות מול רוסיה.
במשרד החוץ אומרים כי "למפגש זה, ובמיוחד בימים אלה, ישנה חשיבות רבה והינו משקף רצון של שתי המדינות לשמר את היחסים ולקדמם אף יותר". סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ יעל רביע צדוק: "עדות לחשיבות הדיאלוג והמצבור הרחב של הניסיון והידע מהם יכולים שני הצדדים ליהנות, ניתן לראות בעובדה כי בשנים האחרונות הרחבנו את הפעילות והשיח גם לתחומים חדשים, כגון שיח עם משרד הבינוי".
לדברי רביע צדוק, חל גידול משמעותי ביחסי הסחר בין המדינות, המסתכם בכ-2 מיליארד דולר ב- 2017 - עליה של כ-30% בהשוואה לסחר ב-2016, ועליה של כ-22% בסך הייצוא הישראלי לרוסיה (כ-342 מיליון דולר ב-2017). "כל אלו מראים את החשיבות שמייחסים הצדדים למימד הכלכלי ביחסים ביניהן", אומרת רביע צדוק.
בנוסף, מחר יתכנס בירושלים הפורום העסקי השנתי "ישראל-רוסיה 2018", במסגרת הכנס של הוועדה הבין-ממשלתית הרוסית-ישראלית. גם בפורום זה יעסקו בקידום שיתוף הפעולה הכלכלי בין מדינת ישראל לבין הפדרציה הרוסית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו