1. אכזבה רבה ניכרה על פניהם של אנשי הפועל חולון לאחר ההפסד אמש (חמישי) 77:73 להפועל ב"ש ברבע גמר גביע ווינר. האוהדים הגיעו בהמוניהם וחלקם כבר חלמו על הגמר ביום חמישי הבא מול מכבי ת"א או הפועל ירושלים, ובקבוצה חשו כי אכזבו אותם.
הקבוצה נבנתה השנה ללא רכז טבעי, אלא עם קומבו גארדים כמו קאליף וויאט, קורי וולדן ורועי הובר, עליהם סומכים שיעשו את העבודה. התוצאות במשחקי ההכנה לימדו כי התוכניות יוצאות אל הפועל, אך הצורה בה הסגולים שיחקו במשחק החצי-רשמי הראשון עשויה לעורר דאגה.
המאמן דן שמיר דווקא לא חושב שיש בעיה בסגל, אבל כן מודע לעובדה שאולי צריך לעשות את הדברים אחרת עד לפתיחת העונה בעוד כשבוע. "תמיד אני שומע בהתחלה אחרי הפסדים שחסר בקבוצה דבר כזה או אחר", אמר לאחר המשחק. "אני חושב שיש לנו כדורסל הרבה יותר טוב בצד ההתקפי ממה שהראינו. יש לנו תשעה ימים לעשות שיפוצים אחרונים כדי שנראה יותר טוב. אנחנו גם צריכים לתקן בהגנה".
בצד של הבשורות הטובות: דקוואן ג'ונס שנחת רק בתחילת השבוע נראה מצוין, וב-23 הדקות שהיה על המגרש חולון הייתה ב-15+. בנוסף, גם בעונה שעברה הסגולים הפסידו ברבע גמר גביע ווינר וסיימו את העונה עם גביע ועם הגעה לגמר הפיינל פור.
2. בהפועל ב"ש היו מרוצים מאוד מהניצחון שהגיע יומיים בלבד לאחר הווי שרשמו על עירוני נהריה בהארכה בעין שרה. השחקנים של רמי הדר נראים כמו קבוצה, ובמועדון מספרים על איכות אנושית גבוהה שהתקבצה לה בבירת הנגב.
הדאגה הגדולה היא סביב מצבו של חנן קולמן, שנפגע במהלך המחצית השנייה בצלעות ובתחילה נראה היה כי מדובר בפציעה רצינית. במהלך הלילה נבדק המתאזרח הוותיק בבית הרפואה סורוקה ושוחרר לביתו לאחר שלא נמצאו ממצאים חריגים. עם זאת, עדיין לא ברור אם יוכל לשחק בחצי הגמר מול מכבי אשדוד ביום שלישי (17:00).
3. אצל האשדודים הייתה שביעות רצון גדולה לאחר הניצחון הדרמטי 62:65 על הפועל גלבוע/גליל. המאמן בראד גרינברג הגיע לישראל לפני פחות משבוע ולא הספיק אפילו להעביר חמישה אימונים, הכוכב פול סטול נחת בארץ בתחילת השבוע וגם נפצע ברבע הרביעי, מארק טולפסן פצוע בידו (ייעדר כחודש וחצי), ובכל זאת הם רשמו ניצחון נאה.
מי שסחט את מירב המחמאות הוא הסנטר הצעיר עידו פליישר, שמגיע עם הרבה ביטחון לאחר שהיה שותף בכיר לזכייה של נבחרת העתודה באליפות אירופה בתחילת הקיץ. אתמול הוא רשם דאבל דאבל של 12 נקודות ו-10 ריבאונדים.
"אחת הסיבות שבחרתי דווקא באשדוד היא ששמעתי שיש את בראד (גרינברג) ודני גוט שהם באמת מאמנים מעולים", סיפר פליישר הצעיר בסיום. "לבראד יש הרבה ניסיון, הוא מבין את המשחק וזו קבוצה שיכולה לקדם אותי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו