מכבי חיפה עוד לא הגיעה לחג סוכות וכבר 14 אלף אוהדיה עמדו הערב (שבת) בסמי עופר וקראו למאמן פרד רוטן להתפטר. פתיל הסבלנות הירוק קצר אחרי 7 שנים רעות וארבע נקודות מתוך שתיים עשרה הספיקו כדי לקרוא לזעזוע.
אם לא די בכך, מכבי חיפה הפסידה את המשחק הזה במו רגליה. זה התחיל בכמות החמצות מזעזעות במחצית הראשונה וירידה להפסקה עם יתרון מינימלי (1:0), אבל זה המשיך עם אדום מטופש של עמית זנטי, שכבר הפסיק לספור את כמות ההרחקות שלו מאז עלה לבוגרים (וזה לא היה מזמן), מהפך של מכבי פ"ת וטעויות בהגנה שצריך לשלוח ללקט פספוסים (סינטאיו סלליך באיבוד שעלה לחיפה במשחק).
מכבי חיפה בהלם. נשארו רק עם 4 נקודות אחרי 4 מחזורים // צילום: יוסי שקל
אלישע לוי הגיע למקום בו פרח ולקח 3 נקודות מצוות הולנדי שעולה פי כמה מתקציב כל הצוות המקצועי שלו. ההולנדים של חיפה שינו מעט בסגל, אבל החלק הכי חשוב, היכולת והתוצאות לא השתנו כמעט כלל. יענקל'ה שחר לא היה הערב בסמי עופר, אבל עכשיו הוא יצטרך לקבל החלטות. האם להמשיך להיות ג'נטלמן ולכבד חוזים או לבצע שינוי שיעניק חבל הצלה לעונה הזאת.
יוסי בניון מודה לקהל הירוק, הערב בסמי עופר // צילום: יוסי שקל
מכבי חיפה: גיא חיימוב, ארנסט מאבוקה (רז מאיר), עאיד חבשי, אליסון דוס סנטוס, סאן מנחם, שלומי אזולאי, ז'ורז' מאנדג'ק, סינטיהו סלליך, ניקיטה רוקאביציה (עמית זנטי, 72), מוחמד עוואד, שון וייסמן (סיידובה סומא, 86).
מכבי פתח תקווה: צחי גיגי, עודד אלקיים (עומר דנינו, ז'והאן מרסיאל, תומאש סיבוק, גל שיש, רומריו פירס, דידייה ברוסו (תאי בריבו, 46), גידי קאניוק, יוסי בניון, לידור כהן, מוחמד סרסור (לירן רוטמן, 84).