לעיני כאלף צופים בתיאטרון אמבסדור בברודווי ניו יורק, ערכה הלילה שירי מימון את הופעת הבכורה שלה במחזמר ״שיקגו״.
צילום: אילנית איל
מימון הנרגשת החליקה בטבעיות אל התפקיד של רוקסי הארט, הרוצחת תאבת הפרסום שרוצה להיות סלב בכל מחיר. המחזמר, שהוא הוותיק ביותר בברודווי, הוא סאטירה חריפה על מערכת המשפט האמריקנית, שבה עורך דין ממולח הופך משפט צדק לקרקס.
במרכז העלילה רוקסי הארט, שרצחה את המאהב שלה. היא שוכרת את שירותיו של עורך דין חלקלק בשם בילי פלין, שמצליח לזכות את לקוחותיו באמצעות מניפולציות ותכסיסים.
את עורך הדין מגלם במחזמר השחקן ג׳ון אוהרלי, מי שגילם את דמותו המיתולוגית של ג׳יי פיטרמן בסדרה ״סיינפלד״. בסיום המחזמר ביקש אוהרלי את תשומת לב הקהל והודה לשירי על הופעת הבכורה המוצלחת שלה לקול תשואות הצופים, רבים מהם ישראלים שהגיעו לפרגן לכוכבת המקומית.
מימון בבכורת המחזמרת "שיקגו" // צילום: אלכסי רוזנפלד
אוהרלי התבדח על כך שישראל כנראה תתרוקן בשבועיים הקרובים מיושביה, שכן כולם מגיעים לראות את שירי. הוא גם ציין שההפקה כולה תגיע ביחד עם שירי לתל אביב במרץ הקרוב.
שירי עצמה נראתה כמי שעוצרת במאמץ את דמעות ההתרגשות. היא הודתה לקהל ולשחקנים שלצדה על הבמה ואז עברה לעברית והודתה לקהל השואג גם בעברית.
בסיום ההצגה התגודדו מחוץ לתיאטרון עשרות ישראלים שהמתינו ליציאתה של מימון. רבים מהם הגיעו במיוחד כדי לראות אותה בהצגת הבכורה שלה.
רגע לפני יציאתה אל זרועות הקהל המחבק סיפרה שירי כי היא פרצה בבכי לפני העלייה לבמה בשל ההתרגשות והלחץ. אחר כך ניגשה אל הישראלים הרבים שחיכו לה, חיבקה, לחצה ידיים והצטלמה עם כל מי שרצה.
כעת במשך שבועיים היא תעלה ערב ערב על הבמה בתיאטרון אמבסדור ותשחק את רוקסי הארט. מאחלים לה בהצלחה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו