נהגים הודיעו על מחלה - שיבושים ברכבות

עשרות נהגים דיווחו על מחלה ביממה האחרונה • "הנהגים מנסים לשבות" • קווי רכבת בקו לוד ודרומה יבוטלו • ועד הרכבת: "אין הנחיה לעכב רכבות"

שיבושים בתנועת הרכבות // צילום ארכיון: יהושע יוסף

עשרות נהגים הצהירו ביממה האחרונה על ימי מחלה, דבר המביא לביטול רכבות נוסעים בקו לוד ודרומה. 

ביממה האחרונה הצהירו למעלה מ-30 נהגי רכבת על מחלה, בעיקר נהגים בקו לוד ודרומה. הדבר החל אתמול (שבת) וגרם לביטול רכבות נוסעים מבאר שבע לדימונה ובכיוון ההפוך. 

משעות הבוקר התקבלו הצהרות נוספות מנהגים שדיווחו שהם חולים, וברכבת ישראל דיווחו כי בפועל יש התחלה של שביתה. 

לאחר שברכבת הפעילו נהגים כוננים, ולאחר הערכת מצב שנערכה, הוחלט כי יש לסגור קווים של רכבות סדירות, למרות הניסיונות להימנע מכך. 

בתגובה להודעת הנהלת הרכבת נמסר מוועד עובדי הרכבת: "וועד העובדים לא נתן שום הנחיה ארגונית לעובדים "להתחלות" או לעכב רכבות. אם אכן  הודיעו עובדים רבים כל כך על מחלה, מוזמנת הנהלת הרכבת לבדוק את הסיבות שהובילו למחלות העובדים ולטפל בהן. שוב, מדובר בניסיון של הנהלת הרכבת להכפיש את ועד העובדים והעובדים".

לקראת שעות הערב, יבוטלו הרכבות הבאות: 

הרכבות בקו בית שמש-מלחה יבוטלו, החל מהשעה 17:50 מבית שמש. 

הרכבות בקו לוד-הראשונים יבוטלו, החל מהשעה 20:07 מלוד. 

הרכבות בקו רעננה מערב-משה דיין מכיוון משה דיין בשעה 18:01, ומרעננה מערב בשעה 19:29. 

מומלץ להתעדכן באתר ובאפליקציה של רכבת ישראל בנוגע לשינויים ולביטולים. 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר