אכזבה שררה אמש (ה') בנבחרת ישראל לאחר ההפסד 85:80 לגאורגיה. ההפסד של סרביה ליוון במשחק המקביל הותיר את החבורה של עודד קטש בתמונת העלייה, וניצחון על הגאורגים היה משפר עמדות בצורה משמעותית.
השחקנים יצאו מהמגרש ישירות לשדה התעופה ובמהלך הלילה המריאו לגרמניה. שם, יפגשו ביום ראשון את הנבחרת המקומית, שפירקה את אסטוניה ב-43 הפרש, באולם בטאלין בו ישראל הפסידה לפני כשנה.
13 שחקנים יצאו ללייפציג - כולל גל מקל, שבנבחרת מקווים כי יהיה כשיר - וגם עם עידן זלמנסון, שנופה לפני המשחק מול גאורגיה, אך ייתכן שיקבל הזדמנות ביום ראשון.
בנבחרת מודעים לכך שיכול להיות שחלק מהשחקנים שנותרו מחוץ לסגל היו יכולים לתרום. קשה להתעלם מהחיסרון של שון דוסון (הנציג היחיד שלנו בליגה הטובה באירופה, הספרדית), עמית שמחון (הישראלי הטוב בליגה בשנתיים האחרונות) ואיגור קולשוב (פוטנציאל לישראלי הטוב בליגה), שכבר היה בסגל ושוחרר רק בשבוע שעבר.
"ייתכן מאוד שבחלונות הבאים יזומנו שחקנים שלא היו בחלון הזה", אמר גורם בנבחרת. האם הם ירצו להגיע? זה כבר סיפור אחר.
תמיר בלאט אומנם לא דיבר לאחר המשחק, אך בסביבתו אמרו ל"ישראל היום" כי הם מרוצים, בעיקר מהעובדה שהתאושש ממחצית ראשונה רעה (2 מ-10 מהשדה) והיה המנוע מאחורי הריצה של הנבחרת ברבע השלישי (16:31).
איתי שגב, שהחטיא שתי זריקות עונשין מכריעות בשניות הסיום, נשמע מאוכזב מאוד: "בסוף המשחק הפיזיות שלהם שיחקה תפקיד חשוב. הם לקחו כדורים מעלינו וקלעו מהעונשין, ואני לצערי לא. אנחנו נבחרת צעירה ונלמד מזה. יש לנו עוד הרבה שנים לשחק ביחד, ואני חושב שנהיה טובים. כשחקני כדורסל תמיד יש לנו מה להוכיח. שיחקנו מול נבחרת טובה וחבל שלא ניצחנו, כי היינו יכולים. הייתי חלק מהעבודה ההגנתית על שנגליה, אבל זו היתה עבודה קבוצתית. זה סימן טוב לבאות".
על המשחק ביום ראשון הוסיף הסנטר: "זה המקצוע. צריך ללמוד ממה שהיה וליישם ביום ראשון. נבוא באותן אנרגיות ובאותה חדות מול נבחרת טובה".