"מסי עשה טעות; הוא זה שביקש להגיע לירושלים"

ביום א' במוסף ראש השנה: בראיון נרחב מגיבה רגב לסערות שבמרכזן עמדה בחודשים האחרונים • על השאיפות לעתיד: "אני רוצה למלא תפקיד שבו ההשפעה בו גדולה"

"מצידי שנבחרות ישראל וארגנטינה ישחקו בסכנין" // 
צילום: פיני סילוק

שרת התרבות והספורט מירי רגב מבהירה כי היא אינה חוזרת בה מאמירתה על כך שרבין היה מתהפך בקברו אם היה רואה את ההפגנה האחרונה נגד חוק הלאום. "עומדים בכיכר בלב תל אביב, מנופפים בדגלי אש"ף ואומרים, 'בדם ואש נפדה את פלשתין'. יצחק רבין ממש לא האמין ותמך בדברים האלה", אומרת רגב בראיון למוסף ראש השנה.

"אני לא שוכחת למה רבין בקבר, כלומר איך מצא את מותו. אני מגנה כל אלימות באשר היא. השמאל, שלקח חלק בהפגנה הזאת נגד חוק הלאום, חצה קו אדום והוכיח שאיבד כל דרך", ממשיכה רגב, "לא צריך להוריד את הראש ולהתהלך במסכנוּת כשזאת האמת שלנו. הדרוזים לא ביקשו מעולם דבר ברמה הלאומית. והמוסלמים בישראל, כמו המוסלמים בצרפת, לא אמורים לדרוש זכויות לאומיות".

מלבד זאת, מתייחסת רגב בראיון גם לחוק ההסדרה ומדגישה את ביטחונה בכך שהחוק יעבור את בג"ץ ואת התנגדותה המוחלטת לפינוי יישובים יהודיים באשר הם. "פינוי הוא לא פתרון לכלום. לגבי יהודה ושומרון חשוב לעשות את ההבחנה בין מעמד השטח לבין מעמד התושבים. כל כולו של השטח הוא בריבונות מדינת ישראל לעד. לגבי מעמד התושבים - יש מנעד של אפשרויות, מאוטונומיה ועד תושבוּת, כפי שבגין הוביל במזרח ירושלים", היא מפרטת, "הסיפור הפלשתיני רודף וירדוף אותנו עוד הרבה מאוד שנים. מה שבטוח, מבחינתי, הוא שלעולם לא נהפוך למדינת כלל אזרחיה, ולעולם לא יהיו כאן שתי מדינות לשני עמים. בשום פנים ואופן".

 

"האגו של יו"ר הכנסת"

בהתייחס לפריימריז בליכוד ולבחירות הקרבות, היא מבהירה: "אני רוצה למלא תפקיד שבו ההשפעה היא גדולה, כמו חינוך, ביטחון הפנים וביטחון. מבחינת הניסיון, היכולות וההבנה שלי, אני בקלות יכולה להיות שרת הביטחון הבאה".

בראיון מתייחסת רגב גם לשתי הסערות הגדולות שניצבה במרכזן בחודשים האחרונים. על הסכסוך בינה לבין יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, היא טוענת: "התנהל בינינו ויכוח אחד נוקב - האם רה"מ מוסיף לממלכתיות או גורע ממנה. אני חושבת שיולי הבין מזמן שהוא טעה טעות גדולה כשנלחם שרה"מ לא יהיה חלק מחגיגות ה־70 למדינה. לצערי, האגו של יולי ניהל אותו. האגו גבר על הממלכתיות".

לגבי ביטול הגעתה של נבחרת ארגנטינה היא אומרת כי הסיבה "לא היתה קיום המשחק בירושלים. הסיבה היתה הטרור. מסי הוא זה שמלכתחילה ביקש להגיע לירושלים. עם כל הכבוד למסי, ויש הרבה כבוד - מסי עשה טעות, אני לא עשיתי טעות. מסי נכנע לטרור, ואני לעולם לא אכנע לטרור. לא סתם פיפ"א נתנה לג'יבריל רג'וב, יו"ר ההתאחדות הפלשתינית לכדורגל, סטירת לחי מצלצלת, השעתה אותו לשנה שלמה וקנסה אותו, תוך שהיא מציינת בפירוש שהוא הסית וקרא לשרוף חולצות של נבחרת ארגנטינה כדי ששחקניה יחששו להגיע לישראל".

עוד היא אומרת על הפרשה: "אני עדיין חושבת שנבחרת ישראל צריכה לשחק משחק כזה בירושלים. אם מסי מגיע כחלק מהנבחרת הלאומית של ארגנטינה, כמובן שהמשחק צריך להתקיים בירושלים. אם הוא יבוא בעתיד עם ברצלונה, שישחקו איפה שבא להם. שישחקו בסכנין, מצידי". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר