שבדיה: לעגו לאנה פרנק ושיבחו את היטלר

מנהיגים מקומיים במפלגת הימין הקיצוני פרסמו מסרים אנטישמיים ברשת • העלו תמונה של פרנק עם הכיתוב: "היהודייה הכי מגניבה במקלחת"

אנה פרנק, צילום: אי.אף.פי

פוליטיקאים ממפלגת הימין הקיצוני של שבדיה, "הדמוקרטים השבדים", פרסמו הצהרות אנטישמיות באינטרנט, ובכלל זה תמונה של אנה פרנק הלועגת לקורבנות השואה, וכן מם המחמיא להיטלר בהקשר לסוגיית ההגירה במדינה.

זאת על רקע מערכת הבחירות, כשמפלגת "הדמוקרטים השבדים" מתחזקת ונמצאת במקום השלישי עם 18.7 אחוז מקולות הבוחרים. כך לפי הסקרים האחרונים באמצעי התקשורת. מערכת הבחירות השבדית נסובה סביב סוגיית ההגירה והעלייה בפשיעה, ועלתה לטונים צורמים כשמפלגות השוליים מתחזקות על חשבון המפלגות הגדולות. מגמה שעשויה להביא לממשלת מיעוט בשבדיה.

פר אולסון, המייצג את המפלגה במועצת העיר Oskarshamn, עיר שבדית בחוף הים, פרסם בתחילת השנה תמונה של אנה פרנק שכותרתה “היהודיה הכי מגניבה במקלחת” ברשת החברתית הרוסית VKontakt. כך לפי דיווח של היומון Expressen.

"למישהו יש רעיון מה לעשות עם המהגרים?" המם האנטישמי // צילום מסך: אתר Expressen

המם שחולל סערה בשבדיה: "היהודיה הכי מגניבה במקלחת" // צילום מסך מאתר: Expressen

הדיווח של היומון הוא חלק מפרויקט של מגזין Expo  שסקר את "טביעת הרגל הדיגיטלית" של פוליטיקאים ממפלגות שונות לקראת הבחירות ביום ראשון הקרוב. במסגרתו, העיתונאים מצאו התבטאויות אנטישמיות רבות בחשבונות המדיה החברתית של Raghu Jacobsen, המייצג את המפלגה במועצת העיר Stenungsund, הממוקמת במערב שבדיה.

“כל עוד רוטשילד שולט בכלכלה ועם העבדות המודרנית על הפלנטה הזו, תהיה אנטישמיות. #Jews #israel “, כתב Jacobsen באנגלית בפברואר. חודש לאחר מכן, הוא שיתף תמונה של אישה עם קרטון חלב ואת הטקסט באנגלית: “מה ההבדל בין פרה לשואה? אי אפשר לחלוב פרה במשך 70 שנה".

Sihlén, המייצג את "הדמוקרטים השבדיים" ב- Örkelljunga שבדרום שבדיה, כתב בפייסבוק כי “היטלר לא היה כל כך רע” ו- “לא שיקר על יהודים”. עוד כתב כי ”יהדות בינלאומית צמאה להרוס את אירופה. בסופו של דבר זה לא היה גרמניה שהתחילה את מלחמת העולם השנייה, אלה היו היהודים “.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר