אם כבר כלא, אז עדיף לשבת בצלמון. 18 אסירים, המרצים את עונשם בכלא צלמון שבגליל התחתון, סיימו אתמול קורס של עשרה חודשים וחצי, אשר הכשיר אותם להיות טבחים מקצועיים. שניים מהמסיימים הם עאטף מריסאת (50) ובנו אחמד (29) מהכפר עבלין, המרצים עונש של שלוש שנות מאסר וחצי לאחר שהורשעו בעבירה של גרימת חבלה בנסיבות מחמירות. "מעולם לא נגעתי בהכנת אוכל ולא היה לי מושג איך מכינים קפה או חביתה", סיפר עאטף, "כקבלן בניין שילמתי הרבה כסף לטבחים, ועכשיו, כשאני והבן נשתחרר, נכין בעצמנו את האוכל לפועלים". "אנחנו מודים להנהלת הכלא על ההזדמנות שניתנה לנו להשתקם ולרכוש מקצוע", אמרו השניים. האסירים הציגו בגאווה את מנות הדגל שלהם, ובין היתר נמצאו שם מאכלים מזרחיים מוכרים כמו שיפודי פרגיות וקבב, חומוס עם בשר, מרקים מסוגים שונים, מאכלים תאילנדיים ודרום אמריקניים וקינוחים מתוקים רבים. אחד האסירים, ע' בן 51, שסיים את הקורס, סיפר: "בחופשה האחרונה אמרתי לאשתי שאני מכין ארוחה בשרית לכל המשפחה. אני, שמעולם לא נכנסתי בבית למטבח, מכין ארוחה לכל המשפחה. אשתי לא האמינה, אבל תירגמתי את הלימודים למעשים ועמדתי במשימה. כל המשפחה אכלה את הארוחה שהכנתי וכולם נהנו. זה נותן הרגשה מצוינת שהמדינה עושה מאמץ לשקם אסירים ולפתוח לנו דלתות לעתיד טוב יותר", אמר האסיר שעומד להשתחרר בעוד שלוש שנים. לטקס הסיום החגיגי הגיעו אתמול בני משפחות האסירים והקצונה הבכירה של שירות בתי הסוהר, ובכלל זה מפקד שירות בתי הסוהר, רב-גונדר אהרון פרנקו, שאמר: "אסיר שסיים קורס כזה יתרום במטבח הכלא וישדרג את האוכל של חבריו. לאחר שישתחרר וייצא, יהיו לו ידע מקצועי וניסיון, והסיכוי של אסיר משוחרר שכזה לחזור לכלא מצטמצם".