כל שוטרי העיר עבדו עבור קרטל סמים

מקסיקו: כוח המשטרה בעיר טהואקן פורק מנשקו לאחר שהתגלה שכל 205 אנשיו משתפים פעולה עם ארגון פשע • מאות שוטרים נחקרו, בהם מפקד המשטרה

כוח משטרה במקסיקו, למצולמים אין קשר לכתבה // צילום אילוסטרציה: Reuters

הרשויות המקומיות במקסיקו ניטרלו כוח משטרה עירוני שלם, לאחר שנחשדו בשחיתות וקשרים עם פשע מאורגן וקרטל סמים.

רשויות המדינה ואנשי צבא השתלטו בשעות הבוקר המוקדמות על העיירה טהואקן במרכז מקסיקו, והחרימו נשק מ-205 שוטרים מקומיים - כך נמסר מגורמים רשמיים. 113 קציני משטרה נוספים כולל מפקד המשטרה המקומי, חשודים גם הם, ונמצאים תחת חקירה.

בתוך כך, נרשמה עלייה קלה בפשעים אלימים כמו חטיפה, רצח ותקיפה. קציני המשטרה עוברים הערכות מקצועיות, והן יקבעו האם הם מתאימים להמשיך לשרת, והאם הם השתמשו בנשק המשטרתי על מנת לבצע פשעים. 

עד כה החקירה העלתה כי כעשרים מהשוטרים החשודים אפילו לא עברו את הפרוטוקולים הנדרשים על מנת לשמש כשוטרים. 

זהו המבצע הרביעי שהרשויות מובילות במדינת פואבלה - המדינה שבה נמצאת העיירה טהוקאן. בחודש מאי האחרון הרשויות חשפו כי 113 שוטרים מתוך 185 בתחנת המשטרה העירונית בסן מרטין, לא הוסמכו לתפקיד. 

ההשעיה של כוח משטרה עירוני שלם, מדגימה עד כמה ארגוני הפשע והשחיתות חודרים למדינה ברמה המקומית. המשטרה המקומית פגיעה במיוחד לשחיתות מצד קבוצות הפשע המאורגנות, מכיוון שהם עובדים קשה מאוד, מרוויחים משכורת נמוכה וסובלים ממחסור. לעיתים קרובות הם מקבלים משכורות הנמוכות ברמה משמעותית מקצינים בכירים, מה שהופך את השוחד לאטרקטיבי יותר. 

"אם אתה שוטר ואתה מקבל משכורת של 200 דולרים, וארגון פשע מציע לך משכורת של 1,000 דולרים, אתה כמובן לוקח את זה", אמר מרסלה פיגרואה מארגון החברה האזרחית המקסיקנית. 

ישנן עדויות כי במקרים מסוימים קבוצות פשע מאורגנות שריינו לעצמן משרות במשטרה, ודאגו להכניס אנשים שלהם לתפקיד. מה שיכול להסביר את מספר הקצינים הפעילים הגבוה בעיירה. 

לא רק המשטרה נגועה בשחיתות, אלא לעיתים קרובות גם במוסדות השלטון המקומי, בשיתוף פעולה עם ראשי העירייה. 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר