צה"ל הרס את ביתו של מבצע הפיגוע באדם

כוחות של הצבא ומשמר הגבול הרסו את ביתו של המחבל טארק אברהים דאר יוסף בכפר כובר • ליברמן: "הלילה המעגל נסגר"

הריסת ביתו של המחבל בכפר כובר // צילום: דובר צה"ל

צה"ל הרס הבוקר (שני) את ביתו של המחבל שביצע את הפיגוע ביישוב אדם בו נרצח תושב היישוב, יותם עובדיה, ונפצעו שני אזרחים ישראלים נוספים. 

מדובר צה"ל נמסר כי לוחמי צה"ל בשיתוף לוחמי משמר הגבול וכוחות המנהל האזרחי נכנסו במהלך הלילה לכפר כובר והרסו את ביתו של המחבל מחמד טארק אבראהים דאר יוסף.

במהלך הפעילות התפתחה הפרת סדר אלימה בה השתתפו עשרות פלסטינים שיידו אבנים, השליכו בקבוקי תבערה ומטעני צינור, ירו זיקוקים והבעירו צמיגים, הכוחות הגיבו באמצעים לפיזור הפגנות. אין נפגעים לכוחותינו.

כוחות צה"ל משאירים הודעה על המבנה ההרוס // צילום: דובר צה"ל

שר הביטחון, אביגדור ליברמן, התייחס להריסת בית ושל המחבל בציוץ בטוויטר בו כתב כי  "בשבעה על הירצחו של יותם עובדיה הי"ד, בביתו בישוב אדם, אמרתי לאלמנתו ולהוריו שנהרוס בהקדם את בית המחבל.  הלילה המעגל הזה נסגר. נמשיך להילחם בטרור ביד ברזל, נוסיף לבנות באדם ובכל מקום אחר שבו מנסים לפגוע באזרחינו".

טל, אלמנתו של יותם עובדיה, התייחסה להריסת ביתו של המחבל: "זה מהלך מבורך של צה"ל. אני מקווה שזה יגרום להרתעה כלשהי ואני מברכת על הפעולה שבוצעה באופן מהיר יחסית. אני חושבת שצריך להחמיר איתם יותר ולגרש אותם רחוק, כי הם עדיין יכולים לשוב ולבנות את הבית מחדש, והם עדיין מקבלים תקציב מהרשות. הם חייבים להבין שהרציחות האלה לא משתלמות. שזה לא שווה את זה". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר