נורי התעורר מתרדמת אחרי שנה

שחקנה הצעיר של אייאקס אמסטרדם שהתמוטט לפי יותר משנה במהלך משחק אימון שב היום להכרה מלאה • "המצב הרבה יותר טוב כרגע" סיפר אחיו

נורי. התעורר מתרדמת // נורי. התעורר מתרדמת

שחקנה הצעיר של אייאקס, עבדלק נורי (21) שהתמוטט במהלך משחק הכנה של קבוצתו בתחילת העונה שעברה התעורר היום (ג') אחרי תרדמת של יותר משנה. 

נורי, בן להורים שהיגרו ממרוקו נחשב לאחד הכישרונות הגדולים של אייאקס היה שותף בכל נבחרות הולנד הצעירות  ובשנת 2015 הצטרף השחקן למחלקת הנוער המפוארת של ההולנדים ושותף בתשעה משחקים בקבוצה הבוגרת. 

בשמיני ליולי 2017 נורי קיבל הזדמנות במשחק טרום עונה של אייאקס נגד ורדר ברמן, התמוטט במהלך הדקה ה-72 והובל לבית החולים במצב קריטי בעקבות הפרעה בקצב הלב כשבנוסף לכך דווח מבית החולים כי נגרם לו נזק מוחי. לאחר מספר שבועות הוא יצא ממחלקת טיפול נמרץ כשהוא מצליח לנשום בזכות עצמו, אך עדיין ללא הכרה. כעת, אחרי יותר משנה התעורר מתרדמת ומצליח לזהות את הסובבים אותו אך עדיין לא ברור אם יוכל לשוב לשחק כדורגל. 

אחיו של עבדלק נורי, שליווה אותו לאורך כל התהליך סיפר עם שובו של השחקן להכרה: "אם אני משווה את המצב הנוכחי למה שהיה קודם, המצב הרבה יותר טוב כרגע. המערכת הנירולוגית של עבדלק הרבה יותר טובה ממה שהיא הייתה לפני כמה חודשים. מבחינה פיזית קיימת ירידה טבעית, שנובעת בעיקר מחוסר התזוזה שלו, הוא לא יכול להזיז את הגוף שלו בכוחות עצמו. אם מבקשים ממנו לעשות פעולות מסוימות כמו לפתוח את הפה או להזיז את העיניים, הוא מצליח".

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר