תחושת בוטן

בכדורי אנרגיה טבעוניים, בעוגיות שוקולד צ'יפס ובטארט מושקע. שלושה קינוחי חמאת בוטנים שלא תוכלו להפסיק לאכול

צילום: איתיאל ציון // טארט חמאת בוטנים. בעיטור בוטנים מלוחים מצופים שוקולד לבן

לחמאת בוטנים תדמית שלילית, כי לרוב חושבים על ממרח עשיר בסוכר ובשומנים. אבל חמאת בוטנים טבעית, ללא תוספת סוכר, עשירה מאוד בסיבים תזונתיים, שתורמים לגוף, והיא מעניקה תחושת שובע וטעימה מאוד בקינוחים ואפילו בתבשילים וברטבים. 

כדורי חמאת בוטנים 

כדורי אנרגיה קטנים וטבעוניים, המכילים חמאת בוטנים ועוד המון דברים טובים, שיש להם לדעתי טעם של ילדות. הכדורים הללו מצופים בשוקולד מריר ואופן ההכנה שלהם פשוט: כל מה שצריך כדי להכין אותם זה לקלות את שיבולת השועל והשקדים, לערבב הכל יחד, ליצור כדורים ולצפות אותם בשוקולד המריר. המתכון ל־20 כדורים. רמת קושי: קלה.

החומרים: 

√ 110 גרם (1 כוס) שיבולת שועל עבה 

√ 50 גרם (1/4 כוס) שקדים קצוצים 

√ 75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון 

√ 40 גרם (1/2 כוס) זרעי פשתן

√ 140 גרם (3/4 כוס) חמאת בוטנים טבעית

√ 1/4 כוס סירופ מייפל טהור GRADE B

לציפוי:

√ 150 גרם שוקולד מריר 70% 

מחממים תנור לחום של 160 מעלות וקולים את שיבולת השועל והשקדים 10-15 דקות עד להזהבה. קוצצים גס את השקדים. בקערה רחבה מערבבים את שיבולת השועל, השקדים הקצוצים, הקוקוס הטחון וזרעי הפשתן. מחממים מעט את חמאת הבוטנים (במיקרוגל או שמניחים את הצנצנת בסיר עם מים חמים עד להתרככות), כך שתהיה נוזלית ונוחה לעבודה, ומוזגים לתערובת יחד עם המייפל. מערבבים עד שהתערובת הופכת להומוגנית ונוחה לעבודה,  ויוצרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ. 

בבן מארי ממיסים את השוקולד המריר וטובלים בו את הכדורים. מניחים את הכדורים בצלחת עד להתייצבותם, ואז מעבירים לקופסה אטומה. מאחסנים עד 10 ימים בטמפרטורת החדר.


כדורי חמאת בוטנים. טעם של ילדות // צילום: איתיאל ציון

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס 

עוגיות עם שילוב ממכר של חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס ומרקם פריך וקראנצ'י. עוגיות מושלמות שייעלמו במהירות. החומרים ל־25 עוגיות. דרגת קושי: בינונית. 

החומרים: 

√ 125 גרם (1/2 כוס) חמאת בוטנים טבעית

√ 100 גרם חמאה רכה 

√ 200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה 

√ 1 ביצה בגודל L 

√ 1 חלמון מביצה בגודל L 

√ 1 כפית תמצית וניל 

√ 1/2 כפית מלח 

√ 245 גרם (3/4 1 כוסות) קמח מנופה 

√ 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה 

√ 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 

√ 50 גרם (1/4 כוס) שוקולד צ'יפס 

מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. 

מכינים את התערובת: במיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות איטית־בינונית את חמאת הבוטנים, החמאה הרכה וסוכר הדמררה עד אחידות. מוסיפים את הביצה, החלמון, תמצית הווניל והמלח, ומערבלים עד שהחומרים נטמעים בתערובת. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה, מערבלים רק עד שהחומרים נטמעים בתערובת, ועוצרים מייד את פעולת המיקסר. 

מעצבים ואופים: יוצרים כדורים קטנים בקוטר 1/2 3 ס"מ בעזרת הידיים ומניחים על גבי נייר האפייה, במרווחים שווים של 4 ס"מ (העוגיות מתרחבות מעט במהלך האפייה). מניחים מעל כל עוגייה 3-4 יחידות של שוקולד צ'יפס ומכניסים לתנור. 

אופים 8-10 דקות עד להזהבה קלה (העוגיות יהיו רכות במרכזן ויתייצבו בקירור), מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.


עוגיות חמאת בוטנים. אפשר עם שוקולד צ'יפס ואפשר בלי // צילום: איתיאל ציון

טארט חמאת בוטנים 

טארט בעל שלושה מרקמים של בצק פריך, מוס חמאת בוטנים ומעל בוטנים מלוחים מצופים בשוקולד לבן. זהו טארט אלגנטי ומרשים, שדורש מעט עבודה, אבל הוא בהחלט שווה את ההשקעה. מתאים לשני טארטים מלבניים בגודל 28X9 ס"מ. דרגת קושי: קשה.

החומרים למוס חמאת הבוטנים: 

√ 90 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) חלב 

√ 90 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמנת מתוקה 

√ 30 גרם (1 כף) דבש 

√ 120 גרם שוקולד לבן 

√ 90 גרם (1/3 כוס + 1 כף) חמאת בוטנים טבעית 

√ 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה 

לטארט: 

√ 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

√ 50 גרם (1/4 כוס) סוכר 

√ 1 ביצה בגודל L 

√ 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח 

√ 1/2 כפית אבקת אפייה

לקישוט

√ 50 גרם שוקולד לבן 

√ 60 גרם בוטנים מלוחים 

√ אבקת קקאו 

מכינים את מוס חמאת הבוטנים: בסיר קטן על אש נמוכה־בינונית מרתיחים את החלב, השמנת המתוקה (90 מ"ל) והדבש. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה מסירים מהאש ושופכים לקערה עם השוקולד הלבן וחמאת הבוטנים. ממתינים כ־1-2 דקות ומבלנדרים לתערובת אחידה, תוך כדי מוסיפים את השמנת המתוקה (250 מ"ל) וממשיכים לבלנדר לתערובת אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ־12 שעות. 

מכינים את הטארט: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר, מוסיפים את הביצה ו־1/4 מכמות הקמח ומערבלים כמה שניות. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד קבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־30 דקות.

חוצים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק מהבצק למלבן בעובי 30 ס"מ, ברוחב 11 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מרפדים את תחתית התבניות והשוליים בבצק ונפרדים מהבצק המיותר. מחוררים את התחתיות במזלג ומעבירים למקרר ל־30 דקות. 

מחממים תנור לחום של 170 מעלות, מניחים משקולת על גבי הבצק, אופים 10 דקות ולאחר מכן מסירים את המשקולת ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה, מצננים קלות. 

מכינים את הקישוט: בסיר קטן, על בן מארי, ממיסים את השוקולד הלבן. כאשר השוקולד נמס לגמרי מסירים את הקערה מהסיר ומכניסים לתוך קערת השוקולד הלבן את הבוטנים (ללא הקליפה). מצפים את הבוטנים היטב בשוקולד, מוציאים ומניחים על גבי צלחת. 

מרכיבים את הטארט: מוציאים את מוס חמאת הבוטנים מהמקרר ומקציפים אותו במיקסר במטרפה במהירות בינונית, רק עד קבלת קצפת רכה אך יציבה. מעבירים את המוס לשתי הקלתיות ומיישרים את המוס בעזרת פלטה. מפזרים מעל אבקת קקאו. שוברים את הבוטנים המצופים לשניים, מניחים על גבי הטארטים ומגישים. שומרים במקרר עד 3 ימים.

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר