תיאוריית הקונספירציה של הטורקים: בילאל ארדואן, בנו של נשיא טורקיה רג'יפ ארדואן, האשים את ישראל במצב הכלכלי המידרדר בטורקיה, במקביל למשבר ביחסים עם ארה"ב.
"אותם כוחות שפעלו נגד טורקיה אחרי התקרית עם שמעון פרס (הוועידה הכלכלית בדאבוס ב-2009, א"ל) פועלים נגדנו כעת", האשים ארדואן הצעיר. במסגרת אותה תקרית ארדואן נטש את הבמה לאחר שהנשיא דאז דיבר בזכות המתקפה הישראלית על חמאס במסגרת מבצע "עופרת יצוקה". ארדואן אז הטיח בפרס ז"ל: "אני מכיר ראשי ממשלה רבים בישראל ששמחו להיכנס לעזה רכובים על טנקים, ששמחו לכבוש ולהילחם. אתם הורגים בני אדם אדם".
ארדואן זעם בין היתר על שלפרס ניתנה האפשרות לנאום באריכות לטענתו, בעוד הוא לא קיבל הזדמנות ראויה להגיב על דבריו. בינתיים, הקנצלרית של גרמניה אנגלה מרקל אמרה היום כי "אף אחד לא רוצה לראות את הכלכלה הטורקית מתערערת". גרמניה עצמה מצויה ביחסים מתוחים עם ארה"ב, זאת בשל המחלוקת על הסכם הגרעין האיראני כשלאחרונה גם פרץ משבר בנוגע ליחסי הסחר בין המדינות.
המשבר בין האמריקנים לטורקים פרץ עקב סירובה של טורקיה לשחרר את הכומר האמריקני אנדרו ברונסון, שמואשם בשותפות לניסיון ההפיכה ב-2016 ועלול להיכלא ל-35 שנים. הממשל הטיל עיצומים על שרי המשפטים והפנים, בעקבות חלקם המרכזי בפרשה. בנוסף, הנשיא דונלד טראמפ הכריז בסוף השבוע על הכפלת מכסי המגן על אלומיניום ופלדה המיובאים מטורקיה.
ארדואן נוטש את הבמה בזמן נאום פרס, 2009 // צילום: רויטרס
דואגת לכלכלה הטורקית. אנגלה מרקל, היום // צילום: רויטרס
אותן גזירות הביאו את הלירה הטורקית להתרסקות. ארדואן בינתיים מנסה לשדר ביטחון וטען כי "ארה"ב מסתכנת באובדן של ידידה" כשהשתיים כזכור חברות בברית נאט"ו. בנוסף, הנשיא הטורקי אף התגרה באמריקנים וטען כי הטורקים סירבו לאולטימטום האמריקני לשחרר את ברונסון, שמא יוטלו עיצומים.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו