חוק העיצובים, שבמסגרתו מעצבי אופנה ותכשיטים לא יצטרכו לרשום את העיצוב שלהם ברשות הפטנטים ויקבלו הגנה מפני זיוף או העתקה לשלוש שנים, ייכנס לתוקף ב-7 באוגוסט.
החוק אף קובע כי מעצבים שיבחרו להגיש בקשה לרישום העיצוב שלהם ובקשתם תאושר, יזכו להגנה של 25 שנה, במקום 15 שנה שהעניק החוק הקודם. עו"ד ריצ'ארד לוטי, שותף בקבוצת לוטי ווב לרישום והגנה על פטנטים וקניין רוחני בישראל, סיפר כי "בהנחה כי רשות הפטנטים לא תתנגד לרישומו של העיצוב בטענה שאינו חדש או חסר אופי ייחודי, הליך אישור הרישום צפוי להסתיים תוך תקופה של כחצי שנה עד שנה מיום הגשת הבקשה".
תכשיטים בתצוגה
מעצב שעיצובו הועתק, בין שהוא רשום ובין שלא, יוכל לקבל פיצוי בגובה של עד 100 אלף שקלים, ללא הוכחת נזק במסגרת הליך משפטי.
החוק החדש גם פותר בעיה בנוגע להגנה על גופנים וקובע שגופן ייחשב כזכות יוצרים ולא כעיצוב, מה שמקנה למעצב הגופן הגנה אוטומטית של 70 שנה ממועד פרסומו. בד בבד, החוק החדש אינו מגן על העתקה במדינות אחרות בעולם.
לדברי עו"ד לוטי, "בחוק נקבעו הוראות המאפשרות למדינת ישראל להצטרף בעתיד להסכם האג, שמעניק ליוצרים את היכולת להגיש בקשה אחת לרישום עיצוב שתספק הגנה בכל 68 המדינות החברות באמנה. המהלך צפוי לייעל ולהקל את ההליך למעצבים ישראלים ולחסוך להם זמן יקר ערך בבקשה אחת זולה יחסית שתוגש למשרד הבין-לאומי של ארגון הקניין הרוחני הבין-לאומי."(WIPO)