עולם האוכל היהודי התעורר לפני מספר חודשים למציאות חדשה – צ'יזבורגר כשר, שאף זכה לתעודת כשרות רשמית מטעם ה-OU. כמובן, לא מדובר במיזוג של בשר וחלב, שאסורים על פי ההלכה, אלא בפתרון כשרותי למהדרין בדמות "בשר" שעשוי ממרכיבים צמחוניים. תחת השם המחייב "ההמבורגר הבלתי אפשרי" החלו היוצרים לשווק ברחבי ארה"ב את המוצר שהפך ללהיט.
צילום: ג'וזפין דולסטן, מתוך דף הפייסבוק של JTA
אך האם הוא טעים? במהלך השנים נעשו ניסיונות שונים לייצר צ'יזבורגר כשר, אך אלו כשלו בעיקר מכיוון שפשוט לא היו טעימים. המוצר הנוכחי, לעומת זאת, כבר זכה בפרסים שונים, כך שנראה שמדובר בהבטחה גדולה. משום כך יצאה ג'וזפין דולסטן, כתבת של סוכנות הידיעות היהודית "JTA", לבדוק את הנושא וחזרה עם תשובות חד משמעיות.
דולסטן הצהירה כבר בפתח הכתבה שהיא נוהגת לאכול צ'יזבורגר מפעם לפעם, כך שההשוואה אינה תיאורטית. היא הגיעה לבית הקפה "שליס" בניו ג'רזי וטעמה יחד עם כמה סועדות נוספות את הפלא. "זה כל כך טוב, זה מדהים", ציטטה את דינה גאנז. "הייתי מוכנה לנסות את כל הסוגים", הוסיפה הטועמת.
גם דולסטן עצמה התלהבה מהטעם. "ההמבורגר טעים ודומה למדי לדבר האמיתי. הבשר עסיסי, אם כי אולי קצת יותר רך מבשר רגיל, והשתלב היטב עם הגבינה". בבית הקפה המדובר מציעים את הצ'יזבורגר המהפכני בארבעה טעמים שונים – גבינה שוויצרית, צ'דר, פונדו ואופציה ללא גבינה. אחד הטועמים, שמולי גנץ, ציין כי מבחינתו הדבר המוזר כלל לא היה לאכול המבורגר עם גבינה, אלא עצם אכילת המבורגר שאינו בשר.
כעת השאלה הגדולה היא מתי הפלא הכשר יגיע לישראל ויאפשר לדתיים ולשומרי המסורת לטעום לראשונה צ'יזבורגר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו