כשחושבים על קיץ, המחשבה על תה היא לא הראשונה שעוברת בראש. ובכן, חברת ויסוצקי חשבה על דרך מעניינת לגרום לתה להיות רלוונטי גם בקיץ.
הקוקטיילים של ויסוצקי // צילום: אמיר מנחם
החברה תשיק את ה-TEA BAR הראשון בישראל, בר "פופ אפ" בשוק הפשפשים בתל אביב, בין התאריכים 29.7 ועד ה-9.8.
הבר יכלול קוקטיילים על בסיס תה, תה נייטרו בשילוב בירה, חליטות תה קרות, פריז תה ועוד. בבר ישולבו פלייליסטים ייחודיים, D.J בהופעות חיות והרכבים מוזיקליים.
תפריט הניטרו תה יכלול חליטות תה מוגשות קר מברז מזיגה ובטעמים פירות יער, צ'אי מסאלה, לימונית לואיזה, ארל גריי וירוק מאצ'ה. משקאות הניטרו בירה יכללו חליטת תה קרה עם בירה מהחבית בטעמים: חליטת פירות יער עם בירה דובדבן וחליטת צ'אי מסאלה עם בירה ייחודית. עוד ניתן למצוא במקם חליטות טבעיות מוגשות עם המון קרח גרוס, קוקטיליים קוסמופולי tea, וויסוצקי שפריץ מוחיtea, ליצ'י tea ושישה סוגי ברד.
ה-TEA BAR ממוקם ברחוב רבי נחמן 5 ת"א ויפעל בימים א-ה בשעות 11:00-23:00, בשישי עד כניסת השבת ובמוצ"ש משעה אחרי צאת השבת בין התאריכים: 29.7-9.8. המחירים ינועו בין 10-20 שקלים.
הלנה בנמל מציגה פופ-אפ קפוא
השף עמוס שיאון משיק פופ אפ קיצי המבוסס כולו על הדגה, פירות הים וגם הירקות והפירות העונתיים שאידיאליים לסעודה קלילה. אלו יוגשו מבר שיוקם במיוחד לכבוד חודש אוגוסט במרפסת של הלנה אל מול נוף ימי. מהבר יגיחו מנות קלילות וקרות העושות שימוש במיטב חומרי הגלם המקומיים, ולצד המנות יוגשו קוקטיילים צבעוניים וקפואים.
רוו בר הלנה בנמל // צילום: דני גולן
ברוו בר החדש מביאים את חומרי הגלם בצורתם הנאה ללא בישול ובכבישה עדינה. כך מתקבלות מנות לדוגמת טרטר, סביצ'ה, קרפצ'יו כשבאלו משתלבים תנובת הקיץ- אבטיח, ענבים, דובדבנים, מנגו, פפאיה וכעוד.
בין המנות שבתפריט: קרפציו של שרימפס, מנגו, טרגון וצנוברים. טרטר של אלבקור עם דובדבנים כוסברה שום וליים, קרפציו אבטיח ומעליו טרטר טונה בצל סגול ואורז בר, טרטר סקלופ טרי עם ענבים פיסטוקים ושמן זרעי דלעת, קלמרי טריים כבושים על סלט פפאיה חריף ובוטנים, אוייסטרים ברוטב אננס וחוץ שרי. המחירים ינועו בין 48-68 שקלים.
הרוו בר יפעל בימי רביעי וחמישי בשעות הערב. בנוסף המקום יארח שפים מובילים בימים נבחרים שיגישו מגוון מנות קרות פרי יצירתם: ב-2/8 יתארח השף אסף דוקטור, ב-15/8 יתארח השף עומר אלוואן. במשך הערב יוגשו קוקטיילים על בסיס אפרול וקמפרי.
הלנה, נמל קיסריה, קיסריה. טל' 04-6101018
פופ אפ אסייתי בשוק האיכרים בנמל תל אביב
השף רועי סופר פותח פופ אפ מזללה אסייתית בשוק האיכרים בנמל תל אביב. במהלך חודש אוגוסט ולזמן מוגבל של שלושה סופי שבוע החל מה-10 באוגוסט, יוכלו העוברים והשבים ליהנות ממנות קיץ אסייתיות ומרעננות, הכוללות מנות באנז קלילות וממולאות כל טוב, סלט אטריות קריר ואפילו גלידת תבלינים ייחודית מעשה ידו של השף.
צילום: יח"צ
בין המנות שיוגשו: באן- תבשיל דגים ברוטב מלזי ארומטי, שבבי בצל, בזיל תאילנדי ב-29 שקלים, באן ממולא בבשר בקר מפורק שנעשה בבישול ארוך עם רוטב חרדל יפני וחמוצים ב-29 שקלים, סלט קלמרי עם אטריות שעועית, עשבים ירוקים ורוטב של צ'ילי ליים משובץ בקשיו ב-24 שקלים, גלידת חמישה תבלינים עם קונפי ג'ינג'ר ושבבי קוקוס ב-14 שקלים.
שוק האיכרים נמל תל אביב
האנגר 12, נמל תל אביב
פופ אפ בחשיכה
בשיא הקיץ החליטו ברשת גלידריות "גולדה" להשיק פופ-אפ ייחודי וזוהר שיסתובב בין מספר סניפים ברחבי הארץ. ב-30.7 ינחת הפופ אפ הראשון בסניף מודיעין ויעגון מדי יום שני, בין השעות 19-22 בסניף אחר ויגיש מגוון טעמי גלידות זוהרות ונוצצות מעגלת גלידה צבעונית שתמוקם מחוץ לסניפים.
צילום: יח"צ
הטרנד החם של גלידות זוהרות התגלה בארץ באוסטרליה ומשם התפשט למדינות רבות בעולם, ובהן אנגליה, יפן, ארה"ב, פיליפינים וברזיל והפך להצלחה מסחררת. בעוד שבעולם מגיע הצבע הזוהר מחלבון המדוזה, הרי שבישראל, מטעמי כשרות, מופק הצבע מוויטמין B.
ויטמין זה ניחן בסגולות בריאותיות ומסייע בחילוף חומרים ומזין את העור והשיער. להעצמת אפקט הזוהר, יציבו בגולדה חדר חושך מיוחד מחוץ לסניפים בו ירכשו את טעמי הגלידה, חלקם מבוססי שמנת וחלקם סורבה, שנרקחו במיוחד. הגלידות הן מחומרים טבעיים וללא חומרים משמרים ותעשייתיים כלשהם.
הטעמים: לימונענע, קוקוס מנגו, קוקימן, שוקולד לבן ותותים וכן טעמים נוספים מתחלפים.
מחירים: מנה 16 שקלים, בינוני 22 שקלים, ג'מבו- 26 שקלים.
חצי קילו- 45 שקלים, קילו- 90 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו