ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון ליברמן, הרמטכ"ל גדי אייזנקוט, ראש המל"ל מאיר בן שבת, מנכ"ל משרד החוץ, יובל רותם ובכירים נוספים, קיימו פגישה מכרעת עם משלחת רוסית בכירה שהגיעה לישראל, בראשה שר החוץ סרגיי לברוב והרמטכ"ל הרוסי, ולרי גרסימוב.
בפגישה, הציג הצד הרוסי תכנית לפיה כוחות איראן ומליצות הקרובות אליה יורחקו לטווח של מאה קילומטרים מגבול סוריה ישראל. עם זאת, הרוסים לא התחייבו באופן מפורש כי כך יעשו אלא אמרו כי זו שאיפתם.
ואולם בישראל לא קיבלו את העמדה הרוסית. גורם מדיני הבהיר כי ישראל הציגה בפגישה ארבע דרישות בנוגע להוצאת האיראנים מסוריה: הוצאת כוחותיה מכל רחבי המדינה; סגירת המפעלים ליצור טילים ברחבי סוריה; הוצאת הסוללות להגנה אווירית של איראן, המגנות על אותם מפעלי טילים וסגירת מעברי הגבול בין עיראק לסוריה, ובין סוריה ללבנון, דרכם איראן מעבירה תחמושת לחיזבאללה ולכוחותיה בסוריה.
הגורם המדיני הבהיר כי בשלב המיידי, הרחקת הכוחות האיראניים למאה קילומטרים היא צעד נכון, ואולם ישראל לא תוכל להסתפק בכך ותוסיף לפעול בכל המרחב הסורי נגד איראן.
מודאגים מ"תחפושת איראנית"
במהלך הפגישה הציגה מערכת הביטחון מידע מפורט על ניסיונות ההתבססות של איראן בסוריה. בין היתר הוצגו אינדיקציות לכך שאיראן מנסה לשתול אנשים מטעמה בקרב כוחות צבא סוריה, אשר על פי ההסכמים עם ישראל יכולים להתקרב באופן משמעותי לגבול ישראל.
בישראל מוטרדים מהאפשרות הזו והדבר הוצג לרוסים. "איננו מתעלמים מהאפשרות של תחפושת איראנית", אמר הגורם המדיני. עוד הובהר לרוסים במהלך הפגישה כי אסד, כמארח של האיראנים, הוא האחראי בעיני ישראל לנוכחותם בארצו, על כל המשתמע מכך.
הגורם המדיני הסביר כי "איראן רוצה להפוך סוריה ללבנון 2, לכָּן שיגור התקפות על ישראל. לא ניתן לזה לקרות ולא נחכה שיתבססו. אנחנו מוכנים לשלם כבר עכשיו את המחיר הכרוך בכך".
יצוין כי ראש הממשלה נתניהו אמר אתמול בבוקר בישיבת הממשלה, שעות ספורות לפני פגישתו עם הבכירים הרוסיים כי "ישראל עומדת על כך שהסכמי ההפרדה בינה לבין סוריה יכובדו כפי שכובדו במשך עשרות שנים עד פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה, וישראל תמשיך לפעול נגד כל ניסיון של איראן וגרורותיה להתבסס צבאית בסוריה.
המשבר באיראן מחריף: קריאות תיגר בפרלמנט והסכם אסטרטגי שעשוי להתבטל
לאחר מאמצים דיפלומטיים: בוטלה הדחת ישראל מארגון הסטודנטים הבינלאומי
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
ישראל העבירה מסר נגד אחיזת ארדואן בסוריה - שתקף: "לא ישיגו את מטרותיהם"
בישראל סבורים שחמאס לא יעמוד בהסכם: "יודע שהחטופים הם תעודת הביטוח האחרונה שלו"