כרים ג'ומהור (מימין), בדרכו הביתה

שלושה ימים לאחר שנחטף: כרים ג'ומהור בן השבע אותר והוחזר לידי משפחתו

כשלושה ימים לאחר שנחטף בפרשה שהסעירה מדינה שלמה, אותר ג'ומהור בן השבע • שכנים רבים הגיעו לבית המשפחה בקלנסוואה והמתינו להגעתו: "אנחנו מתרגשים, כולם מחכים לו"

כרים ג'ומהור בן השבע, שנחטף מביתו בקלנסוואה לפני כשלושה ימים והיעלמותו הסעירה את המדינה, אותר בשעות האחרונות והתאחד עם אביו שלקח חלק במאמצים לשחררו. כעת הוא בדרך לביתו לקראת איחוד עם שאר בני משפחתו ומכרים נוספים שהגיעו למקום כששמעו את הבשורות.

ההערכה היא כי הילד הוחזק ברמאללה ובמאמצים לשחררו לקחו חלק גורמים רבים, בהם גם בכירי העדה הבדואית ברמלה לוד.

צילום: שמואל בוכריס

מוקדם יותר נודע כי השירות לביטחון הכללי (שב"כ) הצטרף לסייע למשטרת ישראל משעות הלילה אמש לאיתור והשבת הילד החטוף מקלנסווה, כרים ג'ומהור. לטענת המשטרה הילד נלקח לשטחי הרשות הפלשתינית, ומכאן כנראה, מעורבותו של השב"כ בפרשה.

גם מהמנהל האזרחי נמסר שהצטרף למאמצי המשטרה לאיתור הילד: "המנהל האזרחי, הפועל תחת מתאם פעולות הממשלה בשטחים, מסייע במאמצים לאיתור הילד כרים ג'מהור. אנשי המנהל פועלים מול גורמי הביטחון הפלשתינים וכן מול גורמים רשמיים ברשות". מפכ"ל המשטרה, רב ניצב רוני אלשיך, קיים אתמול הערכת מצב מיוחדת עד לפנות בוקר שבה נבחן כלל המידע והראיות שנאספו מאז החטיפה.

חבר הכנסת עיסאוי פריג' חוגג עם הילד כרים ג'ומהור 

כזכור, ביום שלישי האחרון התקבל במשטרת ישראל דיווח על חטיפת ילד בן 7 מפתח ביתו באזור המשולש. בעקבות הדיווח, כוחות משטרה גלויים וסמויים פתחו בסריקות נרחבות לאיתור החטוף. חקירת האירוע הוטלה על היחידה המרכזית במחוז מרכז, ולאחר פעילות חקירתית המשטרה עצרה ארבעה גברים בחשד למעורבות בפרשה. אתמול בתום דיון שהתקיים בבית משפט השלום בראשון לציון, הוארך מעצרם בשבעה ימים.

בתום הערכת המצב רוני אלשיך אמר: "המשטרה זיהתה את המעורבים בחטיפת הילד כרים ג'ומהור ועצרה אותם לחקירה. בשלב זה לא נוכל לפרט באשר לממצאי החקירה ומעבר לעובדה שהחקירה מבהירה היטב מה אירע ומי המעורבים. היות והילד נחטף על ידי העבריינים לשטחי הרשות הפלשתינית – אנו רואים ברשות כאחראית באופן ישיר לביטחונו של כרים עד להחזרתו בשלום לחיק משפחתו ואנו מצפים מהם לפעול למימוש אחריותם.

"בשלב הזה מתקיימים מגעים מקצועיים בין המשטרה לרש"פ בכדי לאפשר למשטרה הפלשתינית לממש את אחריותה ולסיים במהירות את הסבל לילד ולמשפחתו. משטרת ישראל רואה באירוע חציית כל קו אדום ותטפל בעבריינים במלוא החומרה".

בהודעה של משטרת ישראל נמסר כי "חקירת החטיפה נמשכת זה היום השלישי ומשטרת ישראל תמשיך לפעול מסביב לשעון ללא לאות תוך הפעלת מיטב הכוחות והאמצעים העומדים לרשותה, במטרה להחזיר את כרים ג'ומהור בריא ושלם לחיק משפחתו ולהעמיד לדין את האחראים למעשה".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...