הסתיימה חקירת ראש הממשלה נתניהו

לאחר כחמש שעות, חוקרי המשטרה והרשות לניירות ערך סיימו את חקירתו העשירית של ראש הממשלה במעון הרשמי • נתניהו נחקר בפרשת בזק־וואלה

חוקרי המשטרה מגיעים למעון רה"מ // צילום: אורן בן חקון

חוקרי המשטרה והרשות לניירות ערך סיימו לאחר כחמש שעות את חקירתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במעונו הרשמי ברחוב בלפור בירושלים. על פי ההערכות, נתניהו נחקר בנוגע לחשדות נגדו בפרשת בזק־וואלה, המכונה תיק 4000, וזאת לאור מידע שמסר בנושא עד המדינה ניר חפץ. זו החקירה העשירית של נתניהו. החקירה מתנהלת בליווי של פרקליט המדינה ובאישור היועץ המשפטי לממשלה.

הפרשה עוסקת בחשדות שלפיהם בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', זכה להטבות של כמיליארד שקלים בעת שנתניהו כיהן כשר תקשורת, בתמורה להטיית הסיקור באתר וואלה שבבעלותו של אלוביץ' לטובת בני משפחת נתניהו. עם זאת, קיימת אפשרות שנתניהו יידרש גם להשלמות חקירה בתיקי 1000 ו־2000. 

בתוך כך, בית משפט השלום בירושלים החליט לקבל את בקשתה של שרה נתניהו ולדחות את פתיחת משפטה בפרשת המעונות, שהיה אמור להתקיים בשבוע הבא. כמו כן, דחה בית המשפט את בקשתה של הפרקליטות לנהל את המשפט בהרכב של שלושה שופטים.

המשפט ייפתח ב־7 באוקטובר ויעסוק בהזמנת מאות ארוחות ממסעדות למעון רה"מ, תוך עקיפת הנהלים שאסרו להזמין ארוחות חוץ בזמן שמועסקות במעון מבשלות.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר