"נסחפים"

"נסחפים": סרט בלי מתח ובלי עניין

אם אתם לא מעריצים שרופים של הכוכבת הצעירה שיילין וודלי, אין לכם סיבה לצפות בסרט "נסחפים" • ביקורת קולנוע

"נסחפים", ארה"ב 2018

שיילין וודלי מוצאת את עצמה אבודה בלב ים ב"נסחפים", דרמת הישרדות רומנטית של הבמאי האיסלנדי בלתזאר קורמאקור.

העלילה מבוססת על סיפור אמיתי שהתרחש בראשית שנות ה־80, ובמרכזה ניצבת תמי (וודלי), בחורה אמריקנית צעירה ומשוחררת שמגיעה לטהיטי בחיפוש אחר חוויות מעצבות. עד מהרה היא מתאהבת בריצ'רד הבריטי (סם קלאפלין), יורד ים רגיש ושרמנטי שתמיד אומר את הדברים הנכונים. מפה לשם, חברים ותיקים של ריצ'רד שנאלצים לקטוע את חופשתם ולשוב הביתה במהירות, מבקשים ממנו לעשות טובה ולהשיט את היאכטה שלהם חזרה לקליפורניה. 

לאחר התייעצות קצרה עם תמי (שכמובן מחליטה להצטרף אליו), ריצ'רד נענה בחיוב. אך זמן מה לאחר שהשניים יוצאים לדרך, היאכטה נקלעת לסערה אדירה שמעיפה את ריצ'רד מהסיפון ושמאיימת להטביע את הסירה. הכל תלוי בתמי כעת. האם תצליח להציל את אהובה, לתקן את הסירה ולשרוד?

למרות הדמיון הקונספטואלי לסרטי הישרדות ימיים בסגנון "הכל אבוד" עם רוברט רדפורד, "חיי פיי" של אנג לי, או "לא נשבר" של אנג'לינה ג'ולי, "נסחפים" דווקא דומה יותר ל"מים לא שקטים", מותחן הכרישים עם בלייק לייבלי. בעיקר משום שגם הוא משמש כמופע יחיד עבור השחקנית הראשית שלו, ומפני שגם הוא תפור למידותיהן של נערות צעירות (שמכירות את וודלי מסדרת סרטי "מפוצלים").

במילים אחרות, "נסחפים" אולי כולל שורה ארוכה של משברים ורגעים מייאשים, אך קורמאקור אינו מעוניין לנכר את קהל היעד באמצעות מראות גרפיים קיצוניים או סיטואציות טראומטיות מדי, וניתן לנחש שזו גם הסיבה שחלק לא מבוטל מהסרט מוקדש לסצנות שבהן תמי וריצ'רד מחליפים ביניהם מבטים ענוגים ושרים אחד לשני שירים מוקדמים של טום ווייטס.

מבחינה פיזית, וודלי לגמרי נכנסת לתפקיד. היא בוכה, צורחת, בולעת מים ומדברת עם עצמה. היא מתקנת דברים, חוטפת מכת שמש, מלקטת מי גשם בסירים ואוכלת דגים נאים. אך האתגרים הלא נגמרים שניצבים בפני תמי אינם יצירתיים או מקוריים כמו אלה שראינו בסרטים אחרים, ולמרות ההשקעה הניכרת של וודלי, ההופעה שלה אינה מניבה מתח, עניין או תמורה רגשית יוצאת דופן.

בתוך כך, הסצינות הרומנטיות בין וודלי לקלאפלין מכילות דיאלוגים מפוהקים, מסורבלים ולא טבעיים, ושומרות על רמה מאוד נמוכה. גם הניסיון הנואש של התסריט להזריק מעט עניין בהתרחשויות באמצעות טוויסט של הדקה ה־90, לא מתברר כאפקטיבי במיוחד. כך שאם אינכם מעריצים שרופים של וודלי, מומלץ לוותר.

ציון: 4

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...