אסיר ברח מבית הכלא בצרפת אתמול באמצעות מסוק. רדואן פאיד, שריצה 25 שנות מאסר על שוד, במהלכו רצח שוטר, ברח מבית הסוהר ראו, דרומית לפריז במה שיהווה, קרוב לוודאי, השראה לסרט פעולה.
הבריחה מהכלא אורגנה באורח מופתי וגרמה לתדהמה מוחלטת בקרב רשויות ביטחון הפנים בצרפת. שלושה משותפיו של פאיד חטפו מסוק קל מבית ספר לטיס, לא הרחק מבית הכלא. הם תפסו את המדריך ששהה במקום כבן ערובה, ודרשו ממנו להטיס את המסוק ולהנחית אותו בחצר הכניסה הראשית לכלא. הנחיתה בוצעה בעת שפאיד, שהוחזק בכלא בבידוד והיה נתון למעקב צמוד, שהה בחדר המבקרים לשיחה עם אחיו.
שניים משלושת שותפיו של פאיד, לבושים בשחור, רעולי פנים ומצוידים במקלעי קלצניקוב, ירדו מהמסוק, ותוך שהם מפזרים פצצות עשן פרצו דרך שביל גישה השמור אך ורק לסוהרים לחדר המבקרים. כך הפורצים לקחו עימם את פאיד למסוק והמריאו מהמקום.
לדברי עדי ראייה, המבצע ארך כעשר דקות בלבד. השומרים בבית הכלא לא ירו על המסוק "מסיבות ביטחוניות". אסירים אחרים בכלא צילמו בטלפונים ניידים את הבריחה הנועזת וחלקם הריעו לנמלט ולשותפיו.
פרטיו של הנמלט במשטרה הבינלאומית של האינטרפול: זכר בן 40 מכריל, צרפת // צילום: AFP
מבריחיו של פאיד הנחיתו את המסוק מצפון לפריז, שחררו את מדריך הטיס וניסו להצית את כלי הטיס. הם נמלטו משם עם פאיד ברכב שחור בכביש מהיר לכיוון העיר הצפונית ליל. בדרך, הם צולמו על ידי מצלמות ביטחון בעודם יוצאים מהאוטו וממשיכים להימלט עם רכב אחר. בינתיים כוחות משטרה פתחו במצוד נרחב אחר הרוצח הנמלט ושותפיו.
זו הפעם השנייה שפאריד, בן 46, מצליח לארגן בריחה ראוותנית מבית הכלא. ב-2003 הצליח, חצי שעה לאחר שהגיע לבית סוהר בגין עבירה אחרת, להשתלט על ארבעה סוהרים, לקחת אותם כבני ערובה ולפרוץ את דלתות הכלא באמצעות חומר נפץ. הוא הצליח אז לשהות בחופשי שישה שבועות בטרם נלכד.
פאריד התפרסם לראשונה כשהוציא לפני כעשר שנים ספר, בו תיאר את ילדותו ברובעי העוני, את חיי הפשע של פריז ואת דרכו לעולם התחתון. הוא הצהיר אז שהחליט להפנות את גבו לפשע, אך הבטחה זו לא החזיקה מעמד זמן רב.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו