שליח הנשיא למזה"ת, ג'ייסון גרינבלט // צילום: רויטרס // שליח הנשיא למזה"ת, ג'ייסון גרינבלט // צילום: רויטרס

תוכנית השלום: "לא לפני חודש אוגוסט"

מקור המקורב לבית הלבן אמר כי ה"עסקה האולטימטיבית" שמתכוון להציע ממשלו של הנשיא טראמפ כנראה תדחה עוד • גם בירושלים מאשרים את הדברים

האם תוכנית השלום של ממשל טראמפ שוב מתרחקת? מקור המקורב לבית הלבן אמר ל"ישראל היום" כי בכוונת צוות המו"מ לשלום של הנשיא האמריקני להציג את "הדיל האולטימטיבי" לא לפני חודש אוגוסט. גם בישראל אין מידע על כוונה אמריקנית להציג את התוכנית בקרוב.

כפי שכבר פורסם, חתנו של הנשיא ג'ארד קושנר, המשמש יועץ בכיר, ושליחו המיוחד ג'ייסון גרינבלט יבואו לישראל בשבוע הבא, ובין השאר ייפגשו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. למפגשים יתלווה השגריר האמריקני דיוויד פרידמן, ששהה בשבוע האחרון בארה"ב. 

בהודעת וידאו שמסר בתחילת השבוע לוועד היהודי־אמריקני, אמר פרידמן כי הוא נמצא השבוע בפגישות בוושינגטון. אולם לאחר פגישות העבודה פרידמן יצא לחופשה - סימן נוסף המעיד על כך שאין במערכת האמריקנית לחץ מיוחד. המשלחת האמריקנית לא תיפגש עם נציגים פלשתינים, שכן האחרונים ממשיכים להחרים את ממשל טראמפ.

מנגד, הסוגיה שנציגי הממשל כן מתכוונים לדון בה עם נתניהו היא המצב ההומניטרי בעזה - כך נאמר בהודעת הבית הלבן. גם לשכת ראש הממשלה הודיעה שלשום בלילה, בהודעה חריגה, כי מבחינת נתניהו הנושא נמצא על סדר היום.

"חמאס הוא האחראי למצב הקשה בעזה. במקום לשפר את חייהם של תושבי עזה, חמאס משתמש באוכלוסייה הפלשתינית כמגן אנושי במלחמת הטרור הבלתי פוסקת נגד ישראל. הנשיא עבאס רק החריף את המצוקה ההומניטרית בעזה בכך שקיצץ את תשלומי המשכורות בעזה וסירב לשלם עבור החשמל שמסופק לעזה. ישראל תמשיך להגן על עצמה ולשמור על ביטחון אזרחיה... ישראל תדרוש את השבתם המהירה של חיילי צה"ל ואזרחיה המוחזקים בידי חמאס. ראש הממשלה מצפה לשוחח בנושא עזה עם ג'ארד קושנר, ג'ייסון גרינבלט ודיוויד פרידמן", נכתב בהודעה. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...