ביום שבת האחרון נהרגה החובשת הפלשתינית רזאן אלנג'אר, במהלך ההפגנות על הגדר. בלילה שבין שבת לראשון הג'יהאד האיסלאמי שיגרו פצמ"רים לכיוון ישראל, ככל הנראה כתגובה לכך שנורתה. תחקיר הצבא מעלה סימני שאלה גדולים לגבי נסיבות מותה. כרגע מסתמן כי אלנג'אר בוודאות לא נורתה על ידי ירי ישיר של כוחות צה"ל. ירי הצלפים בהפגנות על הגדר הוא מדויק ואינו מתבצע ללא הוראה מפורשת של הדרג הבכיר. באירוע הספציפי ביום שבת, נורה מספר מצומצם של כדורים שנשלט על ידי המג"ד והמח"ט שהיו באזור, ולא התבצע ירי ישיר לעברה.
נבחנת האפשרות שהפרמדיקית נפגעה מנתז של כדור ולא מפגיעת כדור ישירה. לא נפסלת האופציה שאנשי החמאס הם אלה שירו בה. כזכור, ביום העברת השגרירות לירושלים דיווח ארגון החמאס על תינוקת בת שמונה חודשים שנהרגה משאיפת גז מדמיע, מה שמאוחר יותר התגלה כשקר. התינוקת מתה בביתה כתוצאה מדום לב והובאה לגבול על ידי משפחה, ונבדק האם המקרה של הפרמדיקית אלנג'אר דומה.
בחמאס מנסים לגייס 40 אלף אנשים שיגיעו לגדר ביום שישי // צילום: EPA
בחמאס נערכים לקראת יום הנכסה ויום שישי האחרון של חג הרמאדן, שיחול ביום שישי הקרוב. זה היום בו מציינים באיראן את יום ירושלים הבין לאומי בו הם מוחים על השליטה הישראלית בעיר, ומארגנים מפגני שנאה נגד ישראל. בחירתו של ארגון החמאס לשמור את כוחותיו ליום שישי הקרוב מעיד על ניסיון לאותת לאיראן שהחמאס משרת את האינטרסים שלהם, ובסופו של דבר לקבל מהם גם מימון. ביום שישי הקרוב החמאס מקווה לגייס מעל 40 אלף איש שיגיעו להפגנות בגדר, מחבלים שיניחו מטענים וינסו לזרוק רימונים לעבר הכוחות. למרות שצפי ההגעה לא יעלה ככל הנראה על 30 אלף איש, כוחות צה"ל יערכו בפריסה רחבה בשטח. מאז המטח האחרון שנורה לישראל לפני שבוע, עליו אחראים ארגון הג'יהאד האיסלאמי והחמאס, המשוואה בשטח השתנתה והיציבות הביטחונית נסדקה. תקריות שיקרו בהפרות הסדר עשויות לגרור שיגור רקטות ופצמ"רים, מה שעלול להוביל להסלמה.
למרות שיש היערכות למבצע הבא בו מתוכננת מערכה התקפית חזקה מאוד, החמאס נמצא במצוקה ומוכן ללכת להסדרים שאליהם לא היה מוכן בעבר. לאחר הירי האחרון שבוצע על ידי הג'יהאד האיסלאמי בחמאס ביצעו מעצרים. אך מצד שני, התוקפנות כלפי ישראל נמשכת ומאות עפיפונים בוערים נשלחו לשטח הארץ, והם גרמו להצתות שכילו אלפי דונמים של יערות, שמורות טבע ושדות חיטה. הרחפנים שפתחו בצהל ליירוט העפיפונים לא נמצאו יעילים ויש ניסיון לפתח את הטכנולוגיה כדי לשפר את ההגנה בנושא זה.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו