דחייה נוספת בדיון על ההכרה הישראלית ברצח העם הארמני: אחרי שהיה צפוי לעלות היום (ראשון) לדיון בוועדת שרים לענייני חקיקה, החוק להכרה ברצח העם הארמני על ידי הטורקים במלחמת העולם הראשונה נדחה שוב – בהחלטת ראש הממשלה.
גורמים מדיניים אמרו כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, החליט לדחות את הדיון בחוק עד לאחר הבחירות בטורקיה וזאת בעקבות המלצת הגורמים המקצועיים. אותם גורמים הסבירו כי אם הנושא יעלה לפני הבחירות בטורקיה, המהלך יסייע לנשיא ארדואן במסע הבחירות שלו וילכד את המדינה.
לאחרונה התדרדרו היחסים בין ירושלים לאנקרה סביב העימות בין ישראל לפלשתינים ברצועת עזה. בחודש שעבר איים ארדואן בניתוק היחסים הכלכליים עם ישראל בעקבות הפעילות של צה"ל ברצועה.
ברצח העם, הידוע גם בשם "שואת העם הארמני", נרצחו בין 800 אלף למיליון וחצי ארמנים באופן מכוון ושיטתי על ידי האימפריה העות'מאנית. הרצח כלל מעשי טבח, גירוש המוני וצעדות מוות בתנאים שמטרתם הייתה להביא למותם של המגורשים. הנספים במעשים אלו מנו מחצית מהאוכלוסייה הארמנית שהייתה תחת שלטון הטורקים ושליש מאוכלוסייתם בעולם.
אחד מיוזמי החוק, ח"כ אמיר אוחנה (ליכוד), הסביר מה עומד מאחורי הצעת החוק: "כשהיטלר הציג את תכנית השמדת העם בפולין בפני קציני הוורמאכט, הוא השיב בתגובה לחששותיהם ממה שיאמר העולם: 'אחרי הכל, מי מדבר היום על השמדת העם הארמני?'. זו כשלעצמה סיבה מספיק טובה לדבר על ולהזכיר את רצח העם הארמני. משבחר רוצח הכורדים מאנקרה לצדד בשלטון חמאס הרצחני ולהוציא דיבתם של חיילי צה"ל המגנים על כולנו, ולגרש ולהשפיל את הדיפלומטים הישראלים בטורקיה – נדמה שבשלה העת להכרה לא רק מבחינה היסטורית, אלא גם מבחינה מדינית".
דובר משרד החוץ הטורקי, האמי אקסוי, הזהיר את ירושלים בחודש שעבר מהכרה ברצח העם הארמני. אקסוי איים כי ישראל תיפגע לו תנקוט בצעד דיפלומטי מסוג זה.
המשבר באיראן מחריף: קריאות תיגר בפרלמנט והסכם אסטרטגי שעשוי להתבטל
לאחר מאמצים דיפלומטיים: בוטלה הדחת ישראל מארגון הסטודנטים הבינלאומי
פרסומת | יכולים על דור ה-Z?
ישראל העבירה מסר נגד אחיזת ארדואן בסוריה - שתקף: "לא ישיגו את מטרותיהם"
בישראל סבורים שחמאס לא יעמוד בהסכם: "יודע שהחטופים הם תעודת הביטוח האחרונה שלו"