אכילת ביצים בפי מבוגרים נתפסת לעיתים כמסוכנת ללב, זאת בעקבות מחקרים שמראים לכאורה קשר בין צריכת ביצים לסוכרת ומחלות לב. אבל עם השנים נערכים יותר ויותר מחקרים שסותרים את הטענה הזו, ומלמדים כי צריכה מבוקרת של ביצים, אינה משפיעה על הלב וגם לא מעודדת סוכרת.
מחקר חדש מהסוג הזה, שנערך מטעם אוניברסיטת סידני, קובע כי מבחינת מחלות לב וסוכרת, לא נמצאה השפעה בקרב בני אדם בין אם צרכו עד 12 ביצים בשבוע ובין אם צרכו פחות משתי ביצים.
הבדיקה נעשתה על שתי קבוצות בליווי רופאי לב וסוכרת צמודים, וארכה שלושה חודשים. בשתי הקבוצות – אלה שאכלו 12 ביצים ואלה שאכלו שתיים – לא נמצא הבדל בסיכון ללב של המשתתפים, בהשפעה על משקלם ובסיכוייהם לחלות בסוכרת.
החוקרים מציינים כי המידע הזה חשוב מאד, כיון שלביצים יש ערך תזונתי גבוה וכן הן מכילות חומרים בריאים ומזינים. "לסוכרתיים, יש בדרך כלל כמויות גבוהות של כולסטרול רע בדם", אמר מוביל המחקר, ד"ר ניק פולר. "אבל המחקר שלנו הראה שאין לצריכת ביצים השפעה על הכולסטרול הזה – לא לחיוב ולא לשלילה".
לדברי החוקרים, מה שכן השפיע מאד על בריאות המשתתפים במחקר היתה ההחלפה של שומנים רוויים, כמו חמאה, בשומנים בריאים כגון שמן אבוקדו ושמן זית. החלפת השומנים האלו והקפדה על אכילה נכונה הביאה לירידה במשקל ובסוכר בקרב הנבדקים, גם כשהם צרכו כמות רגילה של ביצים.
לדברי ד"ר פולר, "הממצא הזה תומך במחקרים מהעת האחרונה, המלמדים כי צריכת ביצים בכמות מאוזנת אינה פוגעת בבריאות".