"צע"ל ערוך לתרחיש של שריפת צמיגים בגדר הגבול". מפגין ברצועת עזה // צילום: רויטרס

חמאס מאיים על תושבי עזה להגיע להתפרעויות

מתאם פעולות הממשלה בשטחים פרסם עדויות לפיהן חמאס סוחט חברות אוטובוסים להסיע מתפרעים לגדר • "מפעיל טרור נגד בני עמו"

מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף יואב מרדכי, פרסם היום כי ארגון חמאס, העומד מאחורי שורת המחאות על גדר הגבול בין עזה לישראל, סוחט ומאיים על חברות הסעות ברצועת עזה. 

"בשיחה שערך קצין תיאום פעולות הממשלה עם נציג חברת אוטובוסים ברצועה", פורסם היום (חמישי) בעמוד הפייסבוק אלמונסק בערבית, "עולה כי מצג אימים: איומים מעצרים, החרמות ואף שליחת נהגים מטעם ארגון הטרור כדי להכריח ברוח וחברות הסעות להביא מתפרעים להפרות הסדרת הנערכות על גדר הביטחון עם ישראל". 

מתאם פעולות הממשלה בשטחים

עוד נכתב בפוסט: "אילו פניו האמתיות של ארגון הטרור שטוען כי הפרות הסדר האלימות הן ספונטניות – חמאס מפעיל טרור גם נגד בני עמו". 

בתוך כך, דובר צה"ל פרסם אחה"צ כי בכירי צה"ל סיימו שורה הערכות מצב לקראת אירועי יום שישי הקרוב: "התכנון של חמאס מלכתחילה היה לגרום לעזתים להגיע אל הגדר. משלא הצליח, חייב את אנשיו להגיע. יש לנו ידיעה ברורה שבחסות ההפגנה אנשי חמאס ניסו לבצע פיגועים. במהלך יום שישי שעבר סוכלו מספר פיגועים, על חלקם שמעתם ועל חלקם לא מפאת שמירה על המודיעין". 

דובר צה"ל עוד התייחס לתקרית הלילה שארעה ברצועה בו נורה ונהרג חשוד שהתקרב לגדר הגבול: "צה"ל זיהה על החשוד קלצ'ניקוב, הפלשתינים אף טוענים שהיו עליו גם רימונים וחגורת נפץ. זה מעיד על הכוונות האמתיות של חמאס".

על האירועים הצפויים מחר על גדר הגבול מסר דובר צה"ל: "חמאס מנסה לייצר מחר הפגנות תחת אותו רעיון של פגיעה בכוחות ובגדר בחסות הפגנות אזרחיות. התגובה שלנו לא תתוחם לגבול הגדר. נפעל גם לעומק אם נראה שיש צורך בכך. אין לנו עניין בהפגנות שקורות בעומק הרצועה אלא רק באלה שעל הגדר. הילדים והנשים והמפגינים הם לא האויב אלא מי שמנסה לבצע פיגועים בחסות ההפגנות האלה". על הכוונה להבעיר עשרות אלפי צמיגים מול גדר הגבול, אמר: "עשינו היערכות ייעודית אל מול הבערת הצמיגים, העשן והשריפה. לא נרחיב על יכולות. האתגר יהיה ניסיונות לפגע ולחצות את הגדר מחר בחסות העשן". 

 

"חמאס משתמש בנשים וילדים כמגנים אנושיים"

בתוך כך, שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, פנה אל חברות מועצת הביטחון לפני ההפגנות המתוכננות בגבול רצועת עזה ביום ו' הקרוב והזהיר מפני הכוונות האלימות של החמאס. דנון כתב במכתב שנשלח היום: "ההנהגה הפלשתינית ממשיכה להציג את ההתפרעויות האלו כהפגנות בדרכי שלום, אך רק בסוף השבוע האחרון חזינו כיצד החמאס הפך אותן לאלימות, השתמש בנשים וילדים כמגנים אנושיים ושלח מתפרעים חמושים לגדר." דנון הוסיף כי: "החמאס קורא ברשתות החברתיות לפורעים להכין בקבוקי תבערה, לאסוף צמיגים לשריפה ולצלוף בחיילים ישראליים. על מועצת הביטחון לשלוח מסר ברור להנהגה הפלסטינית לשים סוף להתפרעויות האלה שרק מגבירות את האלימות והמתח."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...