לראשונה בישראל: פסטיבל חמוציאדה

בשורה לאוהבי החמוצים: חגיגה שתפאר את החמוצים ביקב לטם. בתכנית: סדנאות לכל המשפחה ותחרות עם שופט עולמי מפולין

ד"ר פישר מסביר על החמוצים // צילום: רפי פישר

ביום שישי הקרוב יחגגו לראשונה בישראל, ביקב לטם אורגני שבצפון, את החמוציאדה. חגיגה שנותנת כבוד לחמוצים באשר הם. לפי המארגנים, מדובר במזון שבא מהלב, שכן האהבה לחמוצים הביאה אותם לארגן פסטיבל שכזה שנחגג כבר בעולם.

ד"ר רפי פישר, רופא שיניים במקצועו וחובב חמוצים מושבע, חבר לבעלי יקב לטם, יניב קמחי, והשניים הרימו אירוע חווייתי שכל אוהבי החמוצים וילדיהם יתחברו אליו. "שנים רציתי לעשות הפנינג כזה", אומר פישר.

על האהבה לחמוצים קמחי מספר, "אני בא ממשפחה פולנית כבדה, אצלנו היו אוכלים חמוצים בבוקר, בצהריים ובערב, לא שום דבר אחר. פישר מצידו מוסיף: "יש לי אתר לחמוצים ויש גם קבוצה בפייסבוק שמונה יותר מ-2,000 איש שנקראת 'כיבושים והחמצות', יש מוזיאון לחמוצים על שמי בוורשה".

חגיגת חמוצים // צילום: רפי פישר

קמחי מציין כי בארץ אין מסעדת חמוצים כקונספט, זה משהו שמגיע על יד. בחמוציאדה יהיו טעימות, ושופטים שיגיעו במיוחד כדי לתת ניקוד ולבחור את החמוצים הטעימים ביותר, ביניהם גם מסעדן מוכר מפולין בשם ארתור, שהוא יהיה השופט הראשי. פישר יעביר סדנה לילדים, יהיו גם סדנת קים צי וסדנה גלילית על חמוצים ערביים. וכמובן כיאה ליקב, יהיה גם אלכוהול ומוזיקה טובה.

במקום יהיו מכירות חמוצים של אנשים שמייצרים חמוצים בבית מכל העדות והמגזרים. "יצרני החמוצים לא נענו לפנייה שלנו ולמעשה לא רצו להיות חלק מהעניין. יהיו שלושה יצרנים קטנים שבאים, אני מאמין שאם האירוע יהיה מוצלח, בשנה הבאה היצרנים הגדולים יעמדו בתור כדי להציג", אומר קמחי.

קמחי סיכם, "אני מעריך שיהיו בין 400 ל-500 איש, בכל אופן זה המספר שאנחנו נערכים אליו ומי שבא ברוך הבא. יש מקום עדיין למתחרים ומבקרים, יהיה שמח וחמוץ". 

 

החמוציאדה תתקיים ב-23.3 בין השעת 11:00-17:00 ברחבת היקב

מחיר: 30 שקלים לאדם, בהרשמה מוקדמת באינטרנט 25 שקלים

הכניסה בחינם לצעירים מתחת לגיל 14

יקב לטם אזור תעשייה כליל 7, לוטם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר