אראל סג״ל עוזב את גלי צה״ל

לאחר פחות משנתיים בהן הגיש תכנית אקטואליה יומית בגלי צה״ל, העיתונאי אראל סג״ל עוזב את התחנה ועובר לשדר ב-FM 103 • "זה לא מפתיע, כבר הרבה זמן לא היה ברור אם רוצים אותו בתחנה", נמסר מגל"צ

אראל סג"ל , צילום: נדב כהן יהונתן, באדיבות ערוץ 20

המגיש אראל סג״ל הודיע הבוקר (ב') על עזיבת תחנת גלי צה״ל לאחר פחות משנתיים. סג״ל, שהגיש תכנית אקטואליה יומית בתחנה שזכתה להצלחה ולפופולריות רבה, החליט לעבור לתחנת 103FM בה יגיש תכנית אקטואליה דומה.

לפי השמועות, המעבר לתחנה המתחרה מגיע בעקבות מתיחות שנוצרה בין המגיש לבין מפקד תחנת גלי צה״ל, שמעון אלקבץ. סג״ל והמגישים האורחים בתכניתו הביעו ביקורת נגד התנהלות הרמטכ״ל, גדי אייזנקוט, דבר שככל הנראה עורר מתיחות בין סג״ל לבין מפקד תחנת גלי צה״ל.  לפני שבוע חשף סג״ל בתכניתו כי אייזנקוט אינו מרוצה מהתכנית ורמז כי נדרש למתן את הביקורת על צה״ל בשידור. 

יוסי מץ, דובר גלי צה״ל מסר בתגובה: "זה לא מפתיע אותי. כבר הרבה זמן שלא היה ברור אם רוצים אותו בתחנה. הוא קיבל הצעה טובה מ-FM 103 ואני לגמרי מבין אותו. הוא בא למקום שמקבל אותו". 

הסיבה להתפטרות שלו היא בגלל הביקורת שהביע נגד הרטמכ״ל? 

"אני לא יודע אם זאת הסיבה או ממניעים אישיים של העובדים שסביבו".

לסג״ל נסיון של מעל ל-20 שנה בעיתונות הכתובה וברדיו ובטלוויזיה. הוא גדל במשפחה דתית לאומית וידוע בעמדותיו הימניות. בשנת 2016, בעקבות דבריו של סגן הרמטכ"ל, יאיר גולן, בטקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה כי הוא מזהה את התהליכים שהתרחשו בשואה ככאלה שמתרחשים בקרבנו כאן כיום, צייץ סג"ל בחשבון הטוויטר שלו: "על פי דבריו, אני מבין שסגן הרמטכ״ל שלנו הוא סגן הרמטכ״ל של הוורמכט”. לאחר מכן התנצל סג״ל על דבריו.

אראל סג"ל מסר שהוא "לא נותן תגובות עד שאני מסיים לחלוטין לשדר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר