ביום שישי, 9 פברואר, יציינו ברחבי העולם את יום הפיצה הבינלאומי. המאכל הפופולארי והאהוב אינו זקוק ליום חג, פופולריותו חוגגת בכל יום מימות השנה, ובכל זאת לכל מאכל הוענק יום חג, אז כמובן שגם לפיצה מגיע.
תפריט פיצות מיוחד ברפאלו
לכבוד יום חגה של הפיצה, יציעו בסניפי מסעדות רפאלו תפריט פיצות מיוחד שיוגש במהלך סוף השבוע בימים שישי ושבת.
בין הפיצות המיוחדות שיוצעו ברפאלו בסוף השבוע החגיגי:
פיצה מלנזנה, עם רוטב רוזה, חצילים, צנוברים, גבינת עיזים, צ'ילי, פרמז'ן (58 שקלים); פיצה ארביאטה קוליפלור, רוטב עגבניות פיקנטי, כדורי מוצרלה טרייה, כרובית, צנונית צ'ילי ועלי ארוגולה (56 שקלים).
בסניף קסטרא ובסניף עין שמר (הלא כשרים) יהיו גם: פיצה בלק טייגר, פיצה שחורה, רוטב בשמל, שרימפס בחמאה מזוקקת ועירית (69 שקלים); פיצה שורט ריבס, אסאדו מפורק, מוצרלה, קרם בטטה, כמהין, ועלי תרד (67 שקלים)
גם בגזרת המתוקים תחגוג הפיצה בדמות פיצת שוקולד קרם אגוזים עם מסקרפונה, שוקולד, תותים פירות יער, בננות מקורמלות וקרם אגוזי לוז (48 שקלים).
סניפי מסעדות רפאלו: פלימן 8, קניון קסטרא בחיפה | מתחם פאשן, עין שמר | והסניף הכשר בקניון הקריון, קריית ביאליק. טלפון: *6632
הפיצה המתוקה של רפאלו // צילום: אפיק גבאי
חגיגת פיצות ב-Si Cafe
יום הפיצה הבינלאומי הוא הזדמנות מצויינת להכיר את הפיצות בהן מתגאה רשת si café. הן איכותיות, טריות, גדולות ומחיריהן אטרקטיביים. ב-si cafe אופים את הפיצות מחומרי גלם מוקפדים. הקמח ממנו עשויה הפיצה מגיע מאיטליה ומהלך הכנת הבצק מתבצע על פי מתכון מסורתי בשילוב תהליך התפחה של 24 שעות. תהליך ההתפחה הממושך תורם למרקמו המיוחד של הבצק. במרכז המטבח הפתוח של סניפי רשת si cafe ניצב תנור אבן איטלקי ובו אופים את הפיצה וגם את שלל המאפים האיטלקיים המוגשים בסניף: פוקאצ'ות, לחמים מצוינים ומבחר מאפים מתוקים. לרשת 15 סניפים הפרוסים ברחבי הארץ.
בין מבחר הפיצות הנמכרות ברשת si cafe:
מרגריטה - רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ובזיליקום. 35 שקלים.
פונגי - רוטב שמנת ועגבניות, גבינת מוצרלה, פטריות שמפיניון ופורטובלו. 41 שקלים.
רוסטיק ארטישוק - רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, ארטישוק צלוי, כרישה, זיתי קלמטה ותרד. 41 שקלים.
סיציליאנית - רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, חצילים ופלפלים קלויים, זיתי קלמטה, תרד וגבינה בולגרית. 37 שקלים.
ביאנקה - רוטב שמנת, גבינת ריקוטה, מוצרלה ופרמז'ן עם פטריות שמפיניון, פורטובלו ומחית כמהין. 41 שקלים.
לפיצות של הרשת ניתן להוסיף תוספות כמו זיתים, פטריות, בצל, בולגרית, מוצרלה, אנשובי, ארטישוק.
פסטיבל "סיפורי מרק" באשדוד
כאתנחתא מפסטיבל הפחמימות הבינלאומי יפתח באשדוד פסטיבל מרקים.
30 ממסעדות אשדוד יוסיפו לתפריט מנת מרק מיוחדת למשך שבוע במחיר של 10 שקלים בלבד.
את הפסטיבל תקיים החברה לתיירות אשדוד, ובמהלכו יוגשו מרקים שונים מגוונים ברחבי העיר: אפרת אספה ממסעדת אדיס עלם האתיופית תכין מרק עדשים על פי מתכון מהכפר בו נולדה, במסעדת ראיחונה הבוכרית יגישו שורפה (מרק כבש בוכרי), מסעדת רונג'אן התאילנדית תציע מרק עוף בקארי, בפריקסה המיתולוגי של מוריס יגישו מרק שעועית, במסעדת עלמא יהיה ניתן ליהנות ממרק חצילים בקרם קוקוס, במסעדת ברבריני יוגש מרק עגבניות איטלקי, במסעדת אלאדין – מרק ח'רירה. וכמובן, כראוי וכמתבקש גם הדגים יככבו בפסטיבל. מרקי דגים יהיה ניתן למצוא במסעדת פסקדו ובבני הדייג וגם במסעדת סאנסט BLVD יגישו צ'אודר דגים.
ערב הגאלה לכבוד פתיחת הפסטיבל יתקיים ביום חמישי הקרוב. בתפריט: המסעדות המשתתפות ימזגו טעימות של מרקים מחממים ומנחמים ובהמשך פבלו רוזנברג והילה אלפרט ינחו את "בשבחי המרק": סיפורים קצרים, שירים ומנגינות על אהבה ואוכל, הצצה לסיר המבעבע של אשדוד לצד הסיפור שרקם ופרם את תבשיל חייה של אלפרט. האחד שר והשנייה מבשלת מילים וביחד הם צוללים אל קרקעית המרק.
בערב הפתיחה יוגשו טעימות של מרקים מחממים ומנחמים // צילום: funia - social groove
המסעדות המשתתפות בפסטיבל: אדיס עלם, אלאדין, אצל מרסל, ארמיס, ברבריני, מוזיאון לתרבות הפלשתים, גחלים, סאנסט BLVD, פסקדו, עלמא, ליגל, פטרה, פיתה בסטה, קפה קפה סטאר סנטר, ראיחונה, רונג'אן, קלמה, אספניה, בליקר בייקרי, אטמוספירה, אצל אתי, אצה אשדוד, בני הדייג, פינת הסנדוויץ הטוניסאי, השוק, חומוס כהן, טירמיסו, פורטו, קורסר ושיפודים.
"סיפורי מרק" – פסטיבל מרקים במסעדות אשדוד, 8-14 בפברואר
ערב גאלה לפתיחה – 8 בפברואר בשעה 20:30, בבית אריה קלנג (יאיר 2). מחיר לאדם: 70 שקלים. מספר המקומות מוגבל.
כרטיסים בהזמנה מראש בלבד: https://eventbuzz.co.il/marak_festival
לפרטים נוספים: פייסבוק "תיירות אשדוד - Visit Ashdod"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו