מסעדת יפו תל אביב מציגה: ערב מחווה לרביבה אפל

השף חיים כהן והאופה ארז קומרובסקי הוקירו תודה על פועלה של חלוצת הפטיסרי בישראל • התוצאה: חגיגה אמיתית של טעמים

מחווה מרגשת לרביבה אפל // צילום: יח"צ

זה היה מאותם רגעים בהם מתחולל קסם. האוויר מרגיש שונה, יש לו ריח, תחושה וטעם. היה זה אמש, במסעדת יפו תל אביב ההומה אדם, התחולל קסם. המסעדה ארגנה ערב מחווה לחלוצת הפטיסרי בישראל, רביבה אפל. חבריה הטובים של אפל, השף הנודע חיים כהן והאופה ארז קומרובסקי חיבקו את רביבה והוקירו לה תודה על פועלה המרשים במשך שלושת העשורים האחרונים.

צילום: משה בן שמחון

אפל הקימה לפני כשלושים שנה את בית הקפה השכונתי ברמת השרון יחד עם שותפתה דאז, סיליה. השתיים הביאו אל קדמת הבמה את הפיטסרי הצרפתי המעודן והקלאסי שעד אז לא היה מוכר במחוזותינו. זה לא היה קל להרגיל את הקהל הישראלי לעוגות עדינות, קטנות ומעוטרות, כשבתקופה זו ענף הקונדיטוריה הישראלי הכיר היטב עוגות ראווה בסגנון אחר לגמרי כמו היער השחור, קרם שניט ועוד. אך עקשנותה ונחישותה של אפל השתלמו. בזכותה מילים כמו "מאקרון", "אקלר", "אופרה" ו-"פארי ברסט" כמעט ושגורים בשפה העברית כאילו היו כאן תמיד.

גם אמש, ביפו תל אביב הוצגו לראווה ולתפארת מיטב קינוחיה ועוגותיה של אפל. זאת לאחר שעשרות הסועדים, חברים, מכרים ומוקירים שטפו את החלל בהתרגשות רבה וזכו ללהטוטי טאבון נהדרים תחת ידיו של קומרובסקי וצלחות לוהטות ומענגות פרי יצירתם של חיים כהן וצוותו. במקום הוגשו פוקצ'ות מעוטרות ליה כבש עסיסית או פרוסות נקניק מיובש ומעושן. היו גם פוקצ'ות מלופפות על ענף שומר בר, פוקצ'ות עם ראשי קלמרי חרוכים ועוד ועוד. קומרובסקי אף הגיש שלט שומר צעיר עם דג כבוש וכן סלט עלים עם שקדים מקורמלים וגבינת עיזים מהטאבון הלוהט.

עוד הוגשו ממטבחו הנהדר של כהן: דובר סול מונייר, פילה לוקוס צרוב, חציל רטטוי, טרין כפרי במעטפת בצק, נתחי בשר משובחים. וכמובן קינוחיה של רביבה אפל : טארטלט ליים ובזיליקום עם מרנג, אטלס – דקאוז עדין עם אגסים מקורמלים, קרם ג'נדויה ושנטילי מזולף מעל. פארי ברסט, כמובן – פחזנית גדולה ומזולפת ככתר ובה קרם פטיסייר פרלין עדין ונהדר. טארטלט פירות אדומים. שלל מאקרונים ססגוניים ופרלינים. לרביבה שני בתי קפה משגשגים שליבם הפועם הוא הפטיסרי הצרפתי המופלא. 

רביבה וסיליה

המייסדים 1, רמת השרון

ניסים אלוני 10, תל אביב

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר