מבוסס על פרק אמיתי בחייה. היוצרת והכוכבת פרנקי שו ב"סינגל מילפית"

הדמות שלי ואני

הערב (שני) עולה ב־yes סדרה קומית חדשה בשם "סינגל מילפית", שכבר הספיקה לקבל שתי מועמדויות לפרס גלובוס הזהב

הערב תעלה ב־yes (ערוץ yes edge ב־22:00) סדרה קומית חדשה בשם "סינגל מילפית". הסדרה עלתה בארה"ב בנובמבר וזכתה לשבחי המבקרים, ואף למועמדות לשני פרסי גלובוס הזהב בטקס שיתקיים בשבוע הבא.

את "סינגל מילפית" מובילה פרנקי שו, היוצרת והכוכבת. שו מגלמת את ברידג'ט בירד, אם חד־הורית חסרת ביטחון ובעלת תיאבון מיני בריא, שמחפשת את דרכה כאדם בוגר ללא משאבים מספקים ותוך שהיא מגדלת את בנה הפעוט. היא נעזרת לעיתים באמה הקולנית (רוזי אודונל), מנסה למצוא עבודה כשחקנית, להניח לחלומותיה להפוך לכדורסלנית מקצועית, ובינתיים מתפרנסת כמורה פרטית לילדיה של אישה עשירה (קוני בריטון, "אורות ליל שישי").

"סינגל מילפית" החלה כסרט עצמאי קצר בן תשע דקות שיצרה שו לפני שלוש שנים. הסרט זכה בפסטיבל סאנדנס, ומשם נסללה הדרך להפקת הגרסה הטלוויזיונית. מייד לאחר שעלתה הסדרה היא קיבלה אור ירוק לעונה נוספת. הסדרה מועמדת לפרס גלובוס הזהב בקטגוריית הסדרה הקומית הטובה ביותר, ושו מועמדת לגלובוס הזהב בקטגוריית המשחק. בעבר היא הופיעה בסדרות כמו "בלו מאונטיין סטייס" ו"מיסטר רובוט" ולאחרונה בסרט "חזק יותר", לצד ג'ייק ג'ילנהול.

"הסדרה מבוססת על תקופה שבה נדדתי עם בני מבית לבית בכל שלושה חודשים וזה היה קשה", סיפרה שו בראיון לקידום הסדרה. שו בת ה־36, ילידת בוסטון, היא אם לבן גם בחיים האמיתיים. "עברתי ללוס אנג'לס מניו יורק כשהייתי בהיריון ורק נפרדתי מהחבר שלי", סיפרה, "המצב היה לא ברור. עברתי מחלטורת משחק אחת לשנייה, וכל הזמן תהיתי כמה זמן עוד אוכל להמשיך לעשות זאת ואם עלי לפרוש בשלב מסוים. התחלתי לכתוב רעיון לסדרה, אבל הרגשתי שכדי להציע אותו צריך לראות סצנה לדוגמה. כך הגעתי לצלם את מה שהוגדר 'סרט קצר', אבל בפועל היה בעצם בסיס לסדרה. יש מי שיחשוב שזה אומץ, אבל זו בעיקר תמימות. כמו המחשבה לעבור ללוס אנג'לס לבד במהלך היריון".

לדבריה של שו, הסדרה היא חלק מז'אנר חדש יחסית של סדרות קומיות־דרמטיות עם חותם אישי כמו הסדרות של עזיז אנסרי ("Master of None"), דונלד גלובר ("אטלנטה") ואיסה ריי ("לא בטוחה"), שיצרו סדרות אישיות ואף מככבים בהן.

"הסדרה עוסקת במה זה אומר להיות אישה בחברה שלנו כיום, עוד לפני העניין האימהי או החד־הורי", אמרה שו, "באופן טבעי אני בוחנת את הסדרות האחרות בז'אנר. אחת ההשראות שלי היא דווקא הסיטקום 'רוזאן'. בתור נערה הרגשתי שהיא ייצגה אותי. גם הערכתי מאוד את הסדרה 'לואי' ואת האופן שבו היא שילבה קומדיה ודרמה. אגב, אני כבר יודעת מה יהיה הסוף של הסדרה ביום מן הימים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...