שר הכלכלה אלי כהן (כולנו) התארח באולפן "ישראל היום" והתייחס למשבר בחברת "טבע" ולדיווח על פיטורי הענק הצפויים לצאת לפועל בקרוב. "עובדי טבע הם לא אלה שצריכים לשלם את מחיר הכישלונות של החברה בחו"ל".
צילום: דורון פרסאוד
השר הוסיף: "אנחנו בשיחות במהלך הימים האחרונים עם הנהלת טבע, מתוך מטרה שהדברים יעשו בצורה מדודה. אנחנו בנושא הזה מתייחסים לכל עובד ולכל מקום. כמובן שהרגישות שלנו היא הרבה יותר גבוהה לפריפריה כמו בקרית שמונה ונאות חובב.
"אני חושב שהנהלת טבע מחויבת לעובדים שלה, אני חושב שזה דבר בסיסי שכל ארגון צריך לבוא ולראות בנושא הזה את העובדים שלו. אני שוחחתי גם היום עם הנהלת טבע לקראת ההודעה הצפויה על תוכנית ההתייעלות וסיכמנו שתהיה בנושא הזה הידברות מתוך מטרה שבאמת נוכל לבוא לראות גם איך טבע נחלצת מהמשבר, ואיך אנחנו נותנים מענה לכל עובד".
השר נגע בדבריו בהתנהלות הנהלת ענקית התרופות שהביאה למשבר. "טבע נהנתה מהטבות מס וממענקים בישראל. מפיתוחים בישראל כמו תרופת הקופקסון שתרמה מיליארדי דולרים ששימשו להשקעות בחו"ל.
"אנחנו מבינים את השעה הקשה של טבע. יחד עם זאת צריך לפעול ברגישות מול מדינת ישראל שהיוותה את המקור להתפתחות של טבע בעולם. דיברנו איתם על שיתף בתחום החדשנות. אני קורא להם בשעה הזאת להחזיר קווי ייצור לישראל כי הכסף הישראלי שימש לטובת השקעות בחו"ל. אנחנו לא רוצים לקפוץ באופן פופוליסטי אלא לראות איך אנחנו נותנים את הסיוע לחברה לעבור את המשבר".
לקראת ההודעה הדרמטית
אתמול דווח כי "טבע" מתכוונת לפטר ברחבי הארץ בין 1,700 ל-3,000 עובדים. במפעל טבע טק בנאות חובב נודע כי הנהלת "טבע" מתכוונת לפטר למעלה מ־1,000 עובדים במפעל, ולסגור אותו.
העובדים במפעלי החברה בצפון ובדרום יצאו הבוקר להפגין ולמחות על המהלך הקשה. בצפון חסמו העובדים למספר דקות את כביש 99, בכניסה לאזור התעשייה בקרית שמונה.
הנהלת "טבע" התכנסה הבוקר במטה החברה בפתח תקווה לדון במהלך. בשעה 14:00 בצהריים צפויה לצאת ההודעה הרשמית של החברה על צעדיי ההתייעלות שפירושם פיטורי אלפי עובדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו