בנייה חדשה // צילום: יהושע יוסף // בנייה חדשה // צילום: יהושע יוסף

ירידה בגביית מסים מנדל"ן

הכנסות המדינה ממסי נדל"ן הסתכמו בספטמבר השנה רק ב־870 מיליון שקלים • ירידה של 43 מיליון שקלים לעומת אשתקד

ירידה חדה ומפתיעה בשיעור של 4.5% בהכנסות המדינה ממסי נדל"ן שהסתכמו בספטמבר השנה רק ב־870 מיליון שקלים בלבד, לעומת הכנסות ממסי נדל"ן בסך 913 מיליון שקלים בספטמבר אשתקד. כך עולה מנתונים של אגף החשב הכללי ומינהל הכנסות המדינה במשרד האוצר. 

הירידה בגביית מסי נדל"ן בספטמבר מצטרפת לנתונים האחרים שפורסמו לאחרונה, על האטה בהיקף המשכנתאות החדשות שנוטלים רוכשי דירות חדשות מהבנקים לרמה ממוצעת של כ־4 מיליארד שקלים בלבד לחודש ועל ירידה ברכישת דירות חדשות מחברות בנייה ומקבלנים על ידי משקיעי נדל"ן וזוגות צעירים. זאת, בין השאר, בגלל השפעת אפקט הגרלות  ומכרזי "מחיר למשתכן". 

בסיכום החודשים ינואר עד ספטמבר 2017 ההכנסות ממסי נדל"ן הסתכמו ב־8.63 מיליארד שקלים בלבד, עלייה בשיעור זניח של 1% לעומת הכנסות ממסי נדל"ן בסך 8.52 מיליארד שקלים בינואר עד ספטמבר 2016. 

מתחזית ההכנסות ממסי נדל"ן נעלמו כמיליארד שקלים, בעקבות החלטת בג"ץ להקפיא את מס הדירה השלישית עקב פגמים מהותיים שנפלו בהליך חקיקת חוק מיסוי ריבוי נכסים בוועדת הכספים של הכנסת, שאישרה את החוק בהליך דיון והצבעה חפוזים באמצע הלילה בסוף 2016. 

יצוין כי שר האוצר, משה כחלון, הודיע כי סיכם עם יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, ועם יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, שחוק מס דירה שלישית חוזר לאישור הכנסת כבר עם פתיחת מושב החורף של הכנסת בסוף חודש אוקטובר, אבל ספק אם יהיה אפשר לגבות את המס בגין שנת 2017 בעוד במקור דובר שגביית מס דירה שלישית תתחיל בינואר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...